banner47

Marmarabirlik Marmara Dışından Alım Mı Yapıyor?

Gemlik Zeytin Hali Toptancılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özaydın'ın Marmarabirlik'i hedef göstererek sorduğu sorular şaşkınlık yarattı.

Marmarabirlik Marmara Dışından Alım Mı Yapıyor?
banner3

Gemlik Zeytin Hali Toptancılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özaydın'ın Marmarabirlik'i hedef göstererek sorduğu sorular şaşkınlık yarattı.

Gemlik Zeytin Hali Toptancılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özaydın, Marmarabirlik’in havuzdan zeytin alacağını açıklaması üzerine, GemlikLife'a açıklama yaptı.

“Rekolteyi tamamlayamadığınız için havuzdan zeytin alımı başlatacağını açıkladınız. Bu zeytin alımı zeytinci esnafını bitirme operasyonu mudur?” dedi.

Serdar Özaydın, açıklamasında, Marmarabirlik’in alım ve satış politikalarını eleştirirken şunları söyledi: “Marmarbirlik Başkan ve yöneticilerine sormak istediğimiz sorular var. Gemlikli zeytinci esnafı bu sorularının cevaplarını bekliyor.

1-Rekolte oranını belirlemek için görevlendirdiğiniz arkadaşlarınız sizleri yanlış mı bilgilendir ki size rekolteyi tamamlayamadınız? Rekolte sezonunun neden değerlendirip yıl boyunca satacağınız zeytini almadınız?

2- Rekolteyi tamamlayamadığınız için havuzdan zeytin almaya başladınız. Bu zeytin alımı zeytinci esnafı bitirme operasyonu mudur?

3- Bu zeytin alımı sadece Gemlik, Mudanya, Orhangazi ve İznik civarını mı kapsamaktadır? Yoksa Ege Bölgesi olan Akhisar’dan da başka şahısların üzerinden alım yapmak mıdır?

4- Marmarabirlik’in kuruluş amacı Gemlik zeytinini Gemlik Köylüsünü canlandırmak ve Dünyaya  tanıtmak değil midir? 

Başka yörelerinin zeytinini Gemlik adı altında satmak mıdır? Ege Bölgesine ait olan Akhisar’dan veya başka bir bölgeden zeytin alıp, Gemlik zeytini adılı ambalajlara doldurup  Gemlik Zeytini diye satmak, Gemlik köylüsünü ve Gemlik’e, zeytin tüketicisine ihanet değil midir? Yoksa Marmarabirlik’in amacı ne olursa olsun ticaret mi yapmaktır? Marmarabirlik tüccar mantığı ile ticaret yapamaz.  Tüccar mantığıyla ticareti tüccar yapar. Tabii bu alımı politikasından sonra ayakta kalan tüccar olursa!

Marmarabirlik, biran önce kuyudan zeytin alım politikasını değiştirmeli ve asli görevi olan Gemlik ve civarının köylüsünü ve tüketicisini korumaya devam etmelidir. Başka yörenin zeytinini almamaktır. “Stoklarımızda Gemlik zeytini ve Marmara Bölgesi dışında ürün yoktur” açıklamasını yapmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde yapılan bu spekülasyonlar, “başka yörelerden zeytin alımı yapıyor” dedikodusunu doğrular.”

Özaydın'ın bu yaptığı açıklamalardan sonra Marmarabirlik'in bir açıklama yapması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28