banner47

Mag-Der Çanakkale'de

6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremin ardından Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde sarsıntılar dinmek bilmiyor.

Mag-Der Çanakkale'de
banner3

6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremin ardından Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde sarsıntılar dinmek bilmiyor.

600'e yakın artçı sarsıntının yaşandığı ilçe ve çevresinde 455 konut ile 2 camiinin hasar gördüğü bildirildi. Buna karşın AFAD ve Kızılay'ın yanı sıra çeşitli arama kurtarma ve yardım ekipleri de Çanakkale'ye koştular. Gemlik Belediyesi'de Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği üyelerini Çanakkale'ye götürdü. 7 kişilik ekip çalışmalarının üçüncü gününde Ayvacık'a bağlı Gürpınar, Kızıl Keçili ve Kocaköy'de çadır kent kurulmasına yardım ediyor.

Mag-Der Başkanı Yusuf Yumru, artçı sarsıntıların bir türlü bitmek bilmediğini belirterek, buna karşın yaraların sarıldığını söyledi. AFAD ekiplerinin deprem konteynerleri inşa ettiğini, Kızılay'ın yiyecek, içecek ve erzak yardımında bulunduğunu bildiren Yusuf Yumru, MAG-DER olarak da çadır kent oluşturulmasına katkı koyduklarını bildirdi.

Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen, artçı sarsıntılar bitene ve çadır kent konusundaki görevlendirmelerinin sonuna kadar Ayvacık'ta bulunacaklarını bildiren Yusuf Yumru, kendilerine araç ve lojistik destek veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a da teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER