banner47

İmar Barışına Gemlik'te Hile Karıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin “50 yıllık soruna çözüm getiriyoruz” diye başlattığı 7 milyon iskânsız konutta yaşayan vatandaşlara yönelik imar barışı uygulamasına, (imar affına) Gemlik’te hile karıştırıldı.

İmar Barışına Gemlik'te Hile Karıştı
banner3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin “50 yıllık soruna çözüm getiriyoruz” diye başlattığı 7 milyon iskânsız konutta yaşayan vatandaşlara yönelik imar barışı uygulamasına, (imar affına) Gemlik’te hile karıştırıldı.

Gemlik Hisar Mahallesi 184 ada 37 parselde kayıtlı 257 metrekarelik tek katlı kafeterya, önündeki sundurma nedeniyle niteliği değiştirilerek imar affı kapsamına alınıp 3 katlı yapı gibi gösterildi.

Eski Bakanlardan Faruk Çelik’in yeğeni İlyas Çelik, bir siyasi partinin Belediye Başkan Aday Adaylarından olan ve ilçede emlakçılık yapan Orhan Semiz ile Zayit Çam’ın ortaklığındaki işyerinde çıkma halindeki sundurma bahane edilerek 1 katlı yapının plana aykırı olarak ileride 3 katlı yapılabilmesi için imar affına başvuru yapıldığı öğrenildi. Gemlik Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Gemlik’te balık restoranlar yapılabilmesi için tek katlı sökülebilir takılabilir çelik konstrüksiyon malzemeden bina yapımına izin verilmişti. Buna rağmen balık restoranı yerine kafeterya yapılmıştı.

Balık Restoranı yapılması ile ilgili meclis kararını yok sayan mülk sahipleri ve kafeterya işletmecilerinin, ruhsata aykırı olarak sundurma çıkması yaptığı, ardından bununla da yetinmeyen mülk sahipleri imar affını da suiistimal etti. Devletin internet ortamında vatandaşın beyanına itibar etmesini de fırsat bilerek başvurularında binayı üç katlı ticari büro gibi gösterdiler. İşletme sahiplerinden birisinin Devlet Eski Bakanlarından Faruk Çelik’in yeğeni olması, bir diğerinin de Ak Parti’nin Belediye Başkan Aday adaylarından olması tepkileri artırdı. Devletin vatandaşın lehine çıkardığı yasayı ve beyana itibar edilen uygulamayı topluma örnek olması gerekenlerin kötüye kullananları affetmeyeceklerini vurgulayan vatandaşlar, “Hem emlakçılık yapıp, hem de Belediye Başkanlığına aday adayı olan birisi, Belediye Başkanı olduğunda neler yapmaz? Sökülebilir, takılabilir bir katlı çelik konstrüksiyon binayı bile üç katlı gösterip devleti kandıranlar Gemlik’te daha ne gibi imar rantlarına imza atarlar? Düşünmek bile istemiyoruz” dediler.

Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri de, imar barışı internet ortamında direkt sadece Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılabiliyor, Belediyelerin bu hususta bir inisiyatifi olmuyor. Konu ile ilgili Belediyemize ihbar gelir gelmez İl Çevre Müdürlüğünden başvuru ve Gemlik Tapu Sicil Müdürlüğünden tescile esas ilgili evrakları resmî yazı ile istediklerini ve inceleme başlattıklarını söylediler.

Tapuda cins değişikliğine ilişkin evraklara gerçeğe aykırı şekilde imza atan ve tasdik eden harita mühendisi ve ilgili memur hakkında görevi kötüye kullanmaktan yetkili kurumlar tarafından soruşturma başlatılması beklenirken işletme sahibi de yaptığı açıklamada; “Bu konuyla ilgili beni ilgilendiren kısım balık konusudur. Bizim işletmemizde balık bulunmaktadır. Balık dışında ayrıca yemek çeşitleri ve kahve çeşitleri de bulunmaktadır. İmar kısmı ile ilgili dükkan sahiplerimden aldığım bilgiye göre yasal olmayan bir şey yok, onlar gerekeni yapacaklardır diye düşünüyorum.” dedi.

Gemlik’e yakışır bir proje yaptıklarını ancak projenin Belediye tarafından kabul görmediğini savunan Orhan Semiz, Belediye tarafından kendilerine verilen projeyi tamamladıklarını söyledi. Tapu Müdürlüğü yetkililerinin zemin katı bir kat sayarak, 5 ayrı bölümle ilgili ruhsat verdiklerini, imar affı için başvurduklarında da siyasi olarak değil, vatandaş olarak haklarını kullandıklarını anlatan Orhan Semiz, tapu müdürlüğünden 3 katlı çelik ofis iş yeri olarak dükkânlarının tescil edildiğini anımsattı.

İş yerinde balıkta yapıldığını bildiren Orhan Semiz ve Zayit Çam, sadece balık restoran olacak diye hiçbir yerde kayıt olmadığını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28