banner47

Haydariye Mahallesi Turizm Atağında

Gemlik Haydariye Mahallesi Gürcü Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma ve Turizm Derneği çalışmalara başladı.

Haydariye Mahallesi Turizm Atağında
banner3

Gemlik Haydariye Mahallesi Gürcü Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma ve Turizm Derneği çalışmalara başladı. 2016 yılında Ocak ayında kuruluşunu tamamlayıp tüzel kişilik almaya hak kazanan dernek üyeleri, hedeflerinin kültürel faaliyetlerde fark yaratırken, Haydariye Mahallesinin Turizm yönünden de gelişmesine katkı koymak olduğunu bildirdiler. Ayhan Aslan Başkanlığındaki kurucu yönetim kurulu üyeleri ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a gerçekleştirdiler. Haydariye Mahallesi doğumlu olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki’nin de katıldığı ziyarette, derneğin amaçları ve hedefleri masaya yatırıldı.

Kısa sürede 75 üyeye ulaştıklarını anlatan Dernek Başkanı Ayhan Aslan, kayıtların devam ettiğini bildirdi. Haydariye Mahallesinin kültürünü, geleneklerini yaşatmanın yanı sıra, köy tanıtımı ve turizme yönelik faaliyetlerle ses getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Ayhan Aslan, folklor oyunlarını yeniden yaşama geçireceklerini ifade etti. Köy Statüsünden Mahalle Statüsüne dönüşen bölgelerinin yemeklerinin de meşhur olduğunu anımsatan Ayhan Aslan, sporun birçok branşında da gençleri bir araya getireceklerini anlattı. Su Düşen Şelalesine yapılan yatırımlar ve güzelleştirmeler adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür eden Ayhan Aslan ve dernek yönetim kurulu üyeleri, özellikle Arap Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği mahallelerinde Su Düşen Şelalesinin önemli bir tesis olduğuna dikkat çektiler.

   Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Haydariye Su Düşen Şelalesine yönelik projelerin devam edeceğini müjdeleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Haydariye Yol Genişletme çalışmaları, Haydariye Mahalle Meydan Çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile bölgenin çehresinin değiştiğini kaydetti. Haydariye Mahallesinin tamamının parke taşı ile kaplandığını hatırlatan Refik Yılmaz, Haydariye’nin marka değerini artırmak için proje ve yatırımların süreceğini vurguladı. Dernek Başkanı Ayhan Aslan nezdinde yönetim kurulu üyeleri ve üyeleri tebrik eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, sosyal ve kültürel projelerde de birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER