banner47

Gemlikli Pasta Artisti Türkiye 3.sü Oldu

Samsun'da gerçekleşen 'Master Of Cake' pasta yarışmasında Antik Mısır'ın son Hellenistik kraliçesi Kleopatra büstü ile Türkiye üçüncüsü olan Pasta Art Atölyesi Pasta Artisti Nuray Öztetik Geçkin, GemlikLife'a konuştu.

Gemlikli Pasta Artisti Türkiye 3.sü Oldu
banner3

Samsun'da gerçekleşen 'Master Of Cake' pasta yarışmasında Antik Mısır'ın son Hellenistik kraliçesi Kleopatra büstü ile Türkiye üçüncüsü olan Pasta Art Atölyesi Pasta Artisti Nuray Öztetik Geçkin, GemlikLife'a konuştu.

Nuray Hanımla ilk tanıştığımız zaman biraz yaptığı işten biraz bahsetmişti. Ama atölyesini ve eserlerini canlı görene kadar bunun bir sanat olduğuna inanamamıştım. Nuray Hanım'ın pasta atölyesi Umurbey'de bulunuyor ve tam 3 katlı. Atölyesine adım atar atmaz yapmış olduğu pastalarıyla karşılaşınca uzun süre şaşkınlığımı üzerimden atamadım. Pastalardan ve şeker hamurundan çok özel bir sanat yapan pasta artistimiz, bir de yapmış olduğu bir pastadan Türkiye üçüncülüğü ödülü almış. Sözü fazla uzatmadan röportajımıza geçip, Nuray Hanım, neler yapıyor öğrenelim.

Nuray Öztetik Geçkin kimdir ve neler yapar?

-Evli ve bir kız çocuğu annesiyim. 3D pasta yapan biriyim. 2013 yılında amatörce başladım 3D pasta yapmaya. Bu işi Gemlik'te ilk defa yapan biriyim. Bu pastaları yapmak isteyen ve öğrenmek isteyenlere eğitim de veren birisiyim. Organizasyon işlerinde de özel olarak pastalar üretiyorum.

Yaptığınız pastalardan biraz bahseder misiniz?

-Burada ürünler  ev mutfağının hijyeninde, geleneksel yöntemlerle ve  anne titizliğiyle; siparişiniz üzerine özenle hazırlanır. Şeker hamuru, pastaların görselidir ve aynı zamanda tamamen yenilebilir. Kesinlikle kıvam vericiler, hazır karışımlar, yapay gıdalar, katkı malzemeleri bulunmaz. En iyi lezzet için, en iyi kalitede süt, yumurta, tereyağı, taze meyveler,  kaliteli saf çikolata ve kakao kullanılır. Yapmış olduğum pastaların lezzeti herkesi hayran bırakır. Pastalarımızın en özel olanları yani büst pastalar ise yıllarca saklanabilir. Hatıra olarak, heykel gibi sergilenebilir. Ayrıca pastalar, en güzel kutlamalara eşlik etmek üzere özenle ve titizlikle tasarlanır.

Bu yaptıklarınızı evinizde de yapabilirdiniz, neden böyle büyük bir pasta atölyesi açma gereği duydunuz?

-Benim burayı açma sebebim çok farklı. İnsanlar buraya gelip sipariş vermek zorunda değiller. Benim yaptığım iş bir sanat. İsteyen gelsin yapmış olduğum pastaları incelesin, çayımızı kahvemizi içsin, benimle duygularını ve düşüncelerini paylaşsın istedim. Hatta bu işi öğrenmek isteyen insanlara da daha rahat eğitim verebilmek için burayı açtım. Örneğin, çok özel bir pasta yaptırmak isteyen herhangi biriyle birlikte pastayı hazırlayabiliyoruz.

Yaptığınız iş çok farklı ve çok özel, bu yüzden hedeflerinizi çok merak ediyorum, hedefleriniz arasında neler var?

Bu işi gerçekten çok seviyorum. Bu yüzden kendimi, her zaman geliştirmeyi hedefliyorum. Yurtdışında bu konuda eğitim almak istiyorum. Bursa'da bir atölye açıp sanatımı Bursa'da icra etmeyi hedefliyorum. Daha çok kişiye erişmek, bir çok insanın, çok özel lezzetleri tatmasını istiyorum.

Nuray Öztetik Geçkin : 0546 612 80 20 | instagram.com/pastart_nuray_oztetik

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2017, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28