banner47

Gemlik'te Yangın: "Çocuğum İçeride Mi?"

Gemlik'te çıkan küçük çaplı bir yangın haberini aldığında dışarıda olan anne çocuğunun içeride olduğunu düşündü ve kısa süreli bir fenalık geçirdi.

Gemlik'te Yangın:
banner3

Hamidiye Mahallesi 1.Çağlayan Sokak'ta bulunan Ünal Apartmanının en üst katında, öğlen saatlerinde ocakta unutulan yağın alev alması ile çıkan küçük çaptaki yangın kısa süreli paniğe neden oldu. Evde tek başına olan çocuğun çığlıkları ile müdahale eden komşular çocuğu kurtarıp itfaiyeye haber verdiler. İtfaiye ekiplerinin hemen müdahale ettiği yangında can ve mal kaybı yaşanmazken ev sahibi uzun süre çocuğuna sarılarak çocuğuna herhangi bir şey olmadığı için şükretti.

İtfaiye ekiplerinin olay sonrasında yaptığı açıklamada;

Her yangın küçük olarak başlar kimsesiz bir ortamda sinsice gelişir.
Tavada yağ kızartırken yağın taşmamasına dikkat ediniz.
Telefon ve kapı zili çaldığında ocağı minimum konuma getiriniz, konuşmanız veya görüşmeniz uzun sürecekse ocağı kapatınız.
Taşması olası yemekleri pişirirken daima kısık ateş kullanınız, aceleniz varsa yüksek ateşte başında bekleyiniz. Ocakta bir şey pişirirken kesinlikle yatmayınız.
Yemek pişirmenize çocuklarınız yardımcı oluyorsa, onları da yangın tehlikesine karşı uyarınız.
Kazara oluşacak kaymalara karşı tavanın kulpunu ocağın ortasına doğru yönlendiriniz, sıcak kulpları bir bez veya tutacakla kontrollü bir şekilde tutunuz.
Elbezi, havlu ve peçete gibi tutuşabilir eşyaları ocaktan uzak tutunuz,
Kızartma yaparken kolu uzun ve geniş elbise giymeyiniz.
Tava yangınlarında kesinlikle su kullanılmamalıdır. Zita su yangının büyümesine ve kontrolden çıkmasına neden olur.
Kızartma esnasında küçük yağ parlamalarını boğmak (söndürmek) için, tava kapağını daima yanınızda bulundurunuz ve olay anında üzerine kapatınız.
Bir yağ parlamasında tavayı sağa sola taşımayınız, bu durumda yangının sizin de üzerinize sıçrayabileceğini unutmayınız.
Tüm gayretlerinize rağmen yangın sönmeyip büyük boyutlara yükseliyor veya büyük bir yangınla karşıkarşıya kalıyor iseniz, ((alo 110‘dan)  derhal itfaiye’yi arayınız. Unutmayın ki; itfaiye hizmetleri sürekli ve ücretsizdir.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28