banner47

Gemlik'te Vibracoustic ve Linde İş Birliği

Dünyanın önde gelen Ticari Araç Sanayi tedarikçilerinden Alman Vibraoustic CV Air Springs firması üretimdeki endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak için Linde Gaz ile iş birliği yaparak Gemlik Serbest Bölge'deki tesislerini açtı.

Gemlik'te Vibracoustic ve Linde İş Birliği
banner3

Dünyanın önde gelen Ticari Araç Sanayi tedarikçilerinden Alman Vibraoustic CV Air Springs firması üretimdeki endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak için Linde Gaz ile iş birliği yaparak Gemlik Serbest Bölge'deki tesislerini açtı.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programa giden Gemlik protokolünün katılmaması dikkat çekerken, yönetim kadrosu ve çalışanlarla birlikte açılış kurdelesi kesildi.

Bursa'da çekici, otobüs, treyler gibi ticari araçlar için hava süspansiyon körüğü üreten Vibracoustic'in uzun süredir sıvı olarak tedarik etmiş olduğu azot gazını Linde Gaz bundan sonra yerinde üreterek tedarik edecek.

Azot üretim tesisleri (PSA), güvenli ve kesintisiz tedariğin sağlanmasının yanı sıra kullanılan ileri teknoloji sayesinde prosesin uzaktan izlenip kontrol edilebilmesine olanak vermekte, aynı zamanda ürün safiyet kontrolü, anında arıza uyarı tespiti gibi birçok gelişmiş özelliği de içerisinde barındırmaktadır. Tesis müşteri isteğine bağlı olarak durdurulabilmekte olup, yeniden devreye alınması da dakikalar içerisinde tamamlanabildiği öğrenildi.

Vibracoustic CV Air Springs ile Linde arasında imzalanan sözleşme kapsamında üretim için gerekli olan kesintisiz gaz tedariği sağlanırken bu anlaşmayla Vibracoustic ve Linde yıllardır süregelen iş birliği de başka bir boyuta taşınmış oldu.

Yatırıma ilişkin bilgi veren Linde Gaz A.Ş. Genel Müdürü Mert Alper Kumbaracı "Linde Grubu, Türkiye'ye olan güveni doğrultusunda yatırım yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yaptığımız Tüpraş yatırımı ve Bursa Tesisi açılışı ile başlayan sürece Vibracoustic ile devam etmekteyiz. Yerinde tedarik modeliyle artan rekabet ortamında endüstriyel gaz maliyetlerini düşürme avantajı da sağlıyoruz. Linde bu şekilde Azot, Oksijen ve Hidrojen Yerinde Üretim Tesisleri de kurmakta olup, dünya genelinde 1.000'i aşkın tesis işletmektedir. Türkiye'de ise Karbon, elyaf, beyaz eşya, margarin, cam, demir çelik ve petrokimya sektörlerinin önde gelen şirketlerine bu teknolojimiz ile hizmet sunmaktayız. " dedi.

Kumbaracı; açılışımıza katılan tüm şirket yöneticilerine, çalışanlarımıza ve özellikle bu şirketin burada açılmasında büyük pay sahibi olan Serbest Bölge ve Gümrük İşleri Müdürü, Serbest Bölge İş Adamları Derneği Genel Sekreteri ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sektör Meclisi Yönetim Kurulu üyesi Serkan Güllü'ye teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılış programı kokteyl ve tesisin gezilmesi ile son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 15:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdulmenap aktaş
Abdulmenap aktaş - 1 yıl Önce

İyi günler işçi alımlarınız varmi acaba

Zeynep kavlı
Zeynep kavlı - 13 ay Önce

Eleman alımınız varmı acaba

SIRADAKİ HABER

banner22

banner27

banner23

banner28