banner47

Gemlik'te Deniz Manzaralı Kütüphane

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki harap halde bulunan sivil mimarlık örneği Yalı Konak’ı ayağa kaldırıp,halkın hizmetine sunmasıyla tesis gençlerin uğrak yerleri arasına girdi.

Gemlik'te Deniz Manzaralı Kütüphane
banner3

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki harap halde bulunan sivil mimarlık örneği Yalı Konak’ı ayağa kaldırıp,halkın hizmetine sunmasıyla tesis gençlerin uğrak yerleri arasına girecek gibi görünüyor.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını merkezin yanı sıra tüm ilçelerde hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde harabe halindeki bir eseri daha ayağa kaldırarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkeze dönüştürdü. Daha önce Paşa Konağı’nı restore ederek ayağa kaldıran, Balık Pazarı’nı modern bir buluşma noktası haline getiren ve Balık Pazarı Hamamı’ndaki restorasyon çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sahildeki Yalı Konak’ta da restorasyonu tamamlandı.

2 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

 Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla Gemlik Gençlik Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi konak, başta üniversiteliler olmak üzere kısa sürede ilçe gençliğinin önemli buluşma merkezi haline geldi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte tarihî konak içinde oluşturan kütüphaneyi gezen Başkan Altepe, gençlerle sohbet etti.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 05:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28