banner47

Müsteşar Yardımcısından Borsa'ya Ziyaret

Milli İstihdam Seferberliği Projesi kapsamında bilgilendirmelerde bulunmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, Gemlik Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Müsteşar Yardımcısından Borsa'ya Ziyaret
banner3

Milli İstihdam Seferberliği Projesi kapsamında bilgilendirmelerde bulunmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, Gemlik Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Müsteşar Yardımcısını Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Meclis Başkanı Mustafa Doğan , Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Sarışen , Ertan Toksabay karşıladı. Bilgilendirme toplantısına Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Yıldırım, Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergin Erenoğlu, Fikret Mete, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki, Sosyol Sigortalar Bursa İl Müdür Yardımcısı Bülent Ocak, Gemlik Müdürü Nilay Soyak, İşkur Gemlik Şube Müdürü M.Volkan Yıldırım’da katıldı.

Başlatılan proje ile birlikte borsanın yapmış olduğu çalışmalardan bahseden Özden Çakır ”Bu projeyi başta TOBB olmak üzere odalar ve borsalar olarak bizlerde önem veriyoruz. Bu kapsamda borsamızda İşkur Hizmet Noktasını hayata geçirdik ve üyelerimizin eleman ihtiyaçlarını İşkur’a gitmeden bizlere ilettikleri talepleri biz onlar için burada yapabiliyoruz. Üyelerimiz bu projenin startı ile birlikte yaklaşık 30’a yakın istihdam sağladı.”

Gemlik’in hem sanayisi, hem tarımıyla önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Arat ” Gemlik nüfus ve iş hayatı itibariyle bugün ülkemizdeki bir çok ilimizden de ileri konumdadır. Bu kapsamda bir çok fabrika,işletme, esnaf ziyaretlerinde bulunduk ve Milli İstihdam Projesi kapsamında sağlanan teşvikler konusunda bilgilendirmeler yaptık. Sizlerin Borsa ve Oda olarak İşkur ve Sgk ile birlikte çalışarak ilçenizdeki işletmelere , mali müşavirlere , muhasebecilere yaptığınız bilgilendirme toplantısından haberim oldu. Bu teşvikleri ne kadar çok kesime anlatabilirsek proje amacına o kadar yaklaşmış olur. Maliye Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu vergi erteleme ve vergi indirme teşviklerinin yanında bizim bakanlığımız tarafından başlatılan istihdam teşvikleri ile birlikte ekonomiyi çift taraflı canlandırmış olacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28