banner47

Gemlik Hayvanları Koruma Derneği Açıldı

Kısa adı GEMHAYKODER olan Gemlik Hayvanları Koruma Derneği Gürle İş Merkezi 3.katta gerçekleşen açılış programıyla çalışmalarına başladı.

Gemlik Hayvanları Koruma Derneği Açıldı
banner3

Kısa adı GEMHAYKODER olan Gemlik Hayvanları Koruma Derneği Gürle İş Merkezi 3.katta gerçekleşen açılış programıyla çalışmalarına başladı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Gemlik Zabıta Müdürü Abdullah Dönmez, Gemlik Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre, Veteriner Hekim Sami Beki, Gemlik Rotary Kulübü Başkanı Nilüfer Toprakçı, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Yumru, Ak Parti İlçe Yönetimi ve Gemlik Hayvanları Koruma Derneği üyelerinin katıldığı programda, açılış kurdelesini Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve Gemlik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mustafa Katırcı birlikte kesti.

Haberin videosu...

Açılış konuşmasını yapan GEMHAYKODER Başkanı Mustafa Katırcı, konuşmasında, hayvanların yaşam haklarını savunmak için bu derneği kurduklarını, çalışmaların Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi ve ülkemizde yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'na bağlı olarak yürütüleceğini belirtti. "Osmanlı döneminde dünyanın ilk hayvan hastanesi olan Gurabahane-i Laklakan, leyleklerin ve diğer göçmen kuşların bakım ve tedavileri için Bursa'da kurulmuştur." şeklinde konuşan Katırcı, son yıllarda insanların diğer canlıların yaşam alanlarını işgal etmekte olduğunu ve diğer türlere karşı zalimce davrandıklarını sözlerine ekledi. "Bizler hayvanların kürkleri için öldürülmelerine, pet shoplarda satılmalarına, sirklerde eğlence amacı ile kullanılmalarına, deneylerde kullanılmalarına, avlanmalarına, hayvanat bahçesi ve benzer yerlerde esir olarak tutulmalarına, kötü muamele ve işkence görmelerine, ticaret konusu yapılmalarına karşıyız ve hayvanları bunlardan korumayı amaçlıyoruz." diyen Katırcı, aşılanan ve kısırlaştırılan hayvanların özgürce yaşamalarını sağlamayı amaç edindiklerini, yapılacak faaliyetlerin Gemlik Belediyesi ile işbirliği içinde yürütüleceğini sözlerine ekledi. Yapacakları çalışmalara doğayı ve hayvanları seven herkesi destek olmaya davet eden Katırcı, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Dernek başkanı Mustafa Katırcı'nın ardından konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, derneğin Gemlik'e hayırlı olmasını dilerken, "Hayvanlara sahip çıkan bir ecdadın torunları olarak, hayvanlara karşı sorumluluklarımızı beraber yerine getireceğimiz derneğimiz Gemlik'e hayırlı olsun." dedi.  "Bir elin nesi var iki elin sesi var" diyen Yılmaz, "Hayvanları korumak ve kollamak için gösterdiğimiz çabamıza destek olacak bu derneğimizin çalışmalarında biz de Gemlik Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. " şeklinde konuştu. Yılmaz, derneğin kurulmasında vesile olanlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2017, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28