banner47

Gemlik Eğitim Günleri Şenliği Final Yaptı

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen Gemlik 1. Eğitim Günleri Şenliği görkemli bir final ile son buldu.

Gemlik Eğitim Günleri Şenliği Final Yaptı
banner3

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşen Gemlik 1. Eğitim Günleri Şenliği görkemli bir final ile son buldu. İskele Meydanı Festival Alanında 30 Mayıs’ta başlayan şenliklerde 18 okulda yıl boyunca yapılan kültürel, sanatsal ve bilimsel çalışmalar ilçe halkıyla buluştu. Bu yıl 12. Yapılan Okul Öncesi Eğitim Şenlikleriyle birleştirilen şölenler 4 gün boyunca ilçeye renk kattı. Folklor gösterileri, skeçler, ilahiler ve şiir dinletileriyle süren gecenin finalinde de büyük sürprizler vardı. Beyaz Bayraklı okullarda dereceye giren 20 öğrenciye verilen bisiklet töreni ile başlayan Eğitim Günleri Şenliği, finalde de Hadis-i Şerif yarışmasında Türkiye çapında dereceye giren öğrencilere verilen bisiklet hediyesi ile devam etti. Gemlik Belediyesi’nin hediyesi olan bisikletler, Hadis-i Şerif yarışmasında dereceye giren 25 öğrenciye, Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran tarafından takdim edildi.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Eğitim Günleri Şenliklerinin finalinde ayrıca Hutbe yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Cemal Furkan Gül’e de Belediye Başkanı Refik Yılmaz bilgisayar hediye etti. Yine Hutbe yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Gemlik Gemport Anadolu Lisesi öğrencileri söyledikleri türküler ile geceye renk kattılar. 2015 yılı Türkiye Şampiyonu, 2016 yılı Türkiye 2. Si olan İmam Hatip Anadolu Lisesi İlahi grubu öğrencileri de Arapça Çocuk Şarkılarıyla gönüllerde taht kurdular. Bursa Bölge birincisi Gemlik Roda İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu öğrencileri de Arapça ilahilerle ayakta alkışlandılar.

Gemlik Halkının da yoğun ilgi gösterdiği final gecesinde konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in her alanda kabuğunu aşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, sportif başarıların eğitim ve öğretimde gelen başarılarla taçlandığını vurguladı. TUBİTAK’ta Türkiye birincisi olan bir projenin Gemlik’ten çıktığını, TEOG sınavlarında Bursa ikincisinin Gemlik olduğunu anlatan Refik Yılmaz, din bilgilerine de sağlıklı ulaşılması için teşvik edici desteklerin devam edeceğini söyledi. Öğrencileri tek tek kutlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, başarılarının devamını diledi. “marifet iltifata tabidir” diye konuşmasına başlayan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık’ta öğrencileri tebrik ederek, finalin de ödüllerle birlikte sona ermesinin anlam ve önemine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER