banner47

Gemlik'i Karıştıran Taciz İddiasında Şok Gelişme

16 Ekim 2015'de Gemlik'in gündemine bomba gibi düşen taciz iddiasında flaş bir gelişme yaşandı. Küçük yaştaki çocuklara cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan Cemal Ş. (51)'nin iftiraya maruz kaldığı anlaşıldı ve serbest bırakıldı.

Gemlik'i Karıştıran Taciz İddiasında Şok Gelişme
banner3

16 Ekim 2015'de Gemlik'in gündemine bomba gibi düşen taciz iddiasında flaş bir gelişme yaşandı. Küçük yaştaki çocuklara cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan Cemal Ş. (51)'nin iftiraya maruz kaldığı anlaşıldı ve serbest bırakıldı.

Gemlik Dr. Ziya Kaya Mahallesi Zeytin Hali Bölgesinde taciz iddiası gündeme gelmiş, çevrede bulunanlar olaya karıştığı iddia edilen Cemal Ş.'nin evini basmıştı. Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelmesi ile linç girişimi önlenmiş, polis, şahsın evinin önünde güvenlik önlemi almıştı. Olayın ardından nöbetçi mahkemece tutuklanan Cemal Ş., Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Tutuklu yargılanan Cemal Ş. 'nin 11 Şubat 2016 tarihinde tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Yargıtay İftira Olduğunu Onayladı

İftiraya maruz kaldığı anlaşılan Cemal Ş'nin Bursa 4.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasının ardından dosya yargıtaya aktarıldı. Yargıtay ise geçtiğimiz hafta Cemal Ş.'nin suçsuz olduğuna ve beraatine karar verdi.

Yargıtay'ın verdiği karar ise şu şekilde ;

"Her ne kadar Cemal Ş. hakkında mağdur B.Ö.(9) 'e karşı çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğu cebir tehdit hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma, mağdure M.G.(7) karşı çocuğun basit cinsel istismarı, çocuğu cebir tehdit hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğinden bahisle, cezalandırılması istemiyle mahkememize kamu davaları açılmış ise de yapılan yargılamaya toplanan delillere ve tüm dosya kapsamına göre sanığın üzerine atılı suçları işlediği konusunda cezalandırılmasını gerektirir yeterli ve inandırıcı delil elde edilmediğinden sanığın müsnet suçlardan CMK 223/2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı BERAATİNE,

CMK 141,142 maddeleri gereğince kesinleşmiş beraat kararının sanığa tebliğine, CMK 141-142 maddeleri uyarınca tebliğinden itibaren 3 ay ve her halde kararın kesinleşme tarihinden itibaren, 1 yıl içinde devletten tazminat isteminde bulunabileceğinin kendisine bildirilmesine karar verilmiştir."

Aile Aylarca Mağdur Kaldı

İftiraya maruz kalan Cemal Ş.'nin Gemlik'te yaşayan ailesi evlerinin taşlanarak saldırıya uğramasından, çevre halkının tehditlerinden ve gazetelerde çıkan asılsız haberlerden dolayı güvenlik nedeniyle Gemlik'i terk etmek zorunda kaldı. Öte yandan Cemal Ş.'nin eşi ve iki kızı çalıştıkları iş yerlerinden çıkmak zorunda kaldılar. Bursa'da yaşayan ve akrabalarına sığınan aile Cemal Ş.'nin tutuklu kaldığı süre zarfı içerisinde maddi ve manevi olarak zor günler yaşadıklarını, şimdi kendilerine bu çirkin iftirayı atan şahıslara maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandıklarını belirtiyor.

İddia Üzerine Yapılan Haberler Bizi Yıprattı

İddia üzerinden haberler yapılması sonucu mağdur olduğunu dile getiren aile bireyleri, bu haberlerin sadece yerel medyada değil ulusal medyada da yankı bulduğunu bu nedenle zor günler yaşadıklarını, iddia üzerine yapılan haberi okuyanlar tarafından taciz edildiklerini kaydetti. Gemliklife'a konuşan Cemal Ş. ve ailesi yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler: "Yapılan haberler yüzünden sosyal medyadan ailemize, bize, onurumuza, namusumuza küfür eden binlerce mesaj geldi. Bu mesajların hiç birine cevap vermedik şu an halen bu tarz tehdit ve küfür dolu mesajlar almaya devam ediyoruz. Bunlara sebep olan başta iftirayı atan şahıslara ve iddia üzerine haber yapan yayın kuruluşlarına elimizden gelen hukuki yaptırımları uygulayacağız. Bizim yuvamız yıkıldı, düzenimiz bozuldu, işimizden olduk. En önemlisi de psikolojik açıdan ailece yıprandık."

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER