banner47

Gemlik Cezaevi'nde 3 Milyon TL'lik İmza

Gemlik Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği ile 2.937.045,10 TL'lik protokol imzaladı.

Gemlik Cezaevi'nde 3 Milyon TL'lik İmza
banner3

Gemlik Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği ile 2.937.045,10 TL'lik protokol imzaladı.

2008 yılından beri faal olan Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu cezalarının bitmesine belirli bir süre kalan 450'ye yakın yetişkin erkek hükümlüye iş kapısı oldu. Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun yaptığı açıklamada; "Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde İşyurtları Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren çeşitli atölyeler kurduk. Bu atölyeler kar amacı gütmeksizin hükümlülerin cezalarının infazının ardından hayata adaptelerini kolaylaştırmak, meslek sahibi olmayanlara meslek edindirmek ve cezalarının infazı sırasında ailelerine olan maddi yüklerini hafifletme mantığı ile kurulmuşlardır.

Kurumumuz bünyesinde metal işleri, mobilya tekstil, kafetarya ve hizmet işkolları bulunmaktadır. Mevcut atölyelerimizin üretim alanlarının genişletilmesi ve modernizasyonu kapsamında çalışmalar hızla devam etmekte olup, 2017 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan 500 ton kapasiteli zeytin işletme tesisi, metal işleri atölyesi ve iki katlı konfeksiyon atölyeleri devreye girecektir." dedi.

Torun'un bahsettiği metal işleri atölyesinde 85 hükümlü, mobilya atölyesinde 50 hükümlü, tekstil atölyesinde 70 hükümlü, Bursa Adliyesi'ndeki çay ocağı ve kafeterya hizmet kollarında 140'a yakın hükümlünün çalıştığı öğrenildi.

Geçen Yıl 2 Milyon Bu Yıl 3 Milyon TL

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Gemlik İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Mehmet Barış Bozkurt, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Şahmeran Çelenkoğlu'nun katıldığı imza programında, Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği arasında 2.937.045,10 TL'lik protokol imzalandı.

Atılan imzaların ardından 1 yıl boyunca Bursa İli Kamu Hastanelerinin tüm tekstil ihtiyaçları Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından karşılanacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER