banner47

Gemlik Belediyesinden Çifte Açılış

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Ziraat Odası’nın yeni binasının yanı sıra yine Belediye öncülüğünde yapımı tamamlanan Akşemseddin Camii düzenlenen törenle hizmete girdi.

Gemlik Belediyesinden Çifte Açılış
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Ziraat Odası’nın yeni binasının yanı sıra yine Belediye öncülüğünde yapımı tamamlanan Akşemseddin Camii düzenlenen törenle hizmete girdi.

2018 yılını yatırım ve atılım yılı olarak belirleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, her Cuma günü geleneksel açılış ya da temel atma törenlerini bu kez Ziraat Odası yeni binası ile Akşemseddin Camii’nin hizmete girme törenleri ile taçlandırdı. Törene Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın’ın yanı sıra Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik’te katıldı. Siyasi parti ilçe temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticileriyle muhtarlar da törende hazır bulundular.

Akşemseddin Camiinin hizmete girme töreninde ilk Cuma Namazını kılan protokol üyeleri, DR. Ziya Kaya Mahallesinde tamamlanan yeni camiinin hemen yanında bulunan Ziraat Odası yeni binasının hizmete girme törenine iştirak ettiler. Burada açılış konuşmasını yapan Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, tarımın ve gıdanın önemine vurgu yaparak obezite ve açlık çelişkisine değindi. Dünyaya her yıl 850 milyon insanın geldiğini belirten Ali Çelik, 650 milyon kişi obezite ile yaşarken, 1 milyon kişinin de aç yaşadığına dikkat çekti. Önümüzdeki on yıllar içinde savaşların su ve gıda yüzünden çıkabileceğini öne süren Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, Türkiye’nin 7 bölgesi, tarıma elverişli arazileri ve bitki örtüsü ile şuan 150 milyon insanın beslenebileceği ülke olduğunu belirtti. Parçalı erozyon, yanlış ilaçlama ve yanlış gübreleme gibi yapısal sorunların aşılmasını isteyen Ali Çelik, “Bu topraklar bize miras değil emanettir. Bu emaneti de bizler gelecek kuşaklara en sağlıklı biçimde devretmeliyiz” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a da binanın yapımı adına teşekkür eden Ali Çelik, Refik Yılmaz’a plaket takdim etti.

 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da DR. Ziya Kaya Mahallesi eski kamyon garajının olduğu bölgenin tamamen tarımsal bir bölge olduğuna dikkat çekti. Zeytin Hali ve zeytin işletmelerinin bir çoğunun bu bölgede olduğunu anımsatan Refik Yılmaz, hizmete giren Ziraat Odası yeni binasının yanı sıra ilerleyen günlerde hizmete girecek olan İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni binasının da Gemlik’e büyük katkı vereceğini savundu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk hizmetlerinin de eski kamyon garajının olduğu yerde yapılacağını söyledi. Her hafta Cuma günü yapılan temel atma ve açılış yatırımlarının devam edeceğini de ifade eden Refik Yılmaz, önümüzdeki hafta Termal Kaplıca Temelinin atılacağını ondan sonraki hafta da Balıkpazarı Mahallesi yeni Sağlık Ocağının hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de, insan odaklı hizmet ve yatırımların en güzel ibadet olduğunu kaydederek, Ak Parti hükümeti ile birlikte Türkiye’nin 16 yıldır makûs kaderinin değişmeye başladığını bildirdi. Tarımsal yatırımların önemine de vurgu yapan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bunun yanı sıra yeni parametrenin Güvenlik olduğunu söyledi. Emperyalizmin bu topraklar üzerindeki oyunlarının bitmediğini belirten Hüseyin Şahin, “Türkiye’de karışsın, kaosa sürüklensin, Türkiye’de parçalansın istiyorlar. Oyun üstüne oyunları bitmiyor. Güvenlik bu nedenle önemlidir. Bugün Kahraman Askerlerimiz ve Polislerimiz Afrin’de bu terör belasını sınırlarımızdan uzaklaştırmak için bulunuyorlar. Terörü ülkemizi parçalamak isteyenleri bertaraf etmek için oradalar. Şunu bilsinler ki 81 milyon insanımızın tamamı şehit olmadıkça bu ülkeyi parçalayamayacaklar. Güvenlik, tıpkı gıda ve tarım gibi bu ülkenin insanının huzuru ve insanca yaşaması için, yatırımların insanlara değer katması ve ibadetlerin devam etmesi için çok önemlidir” diye konuştu. Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hizmet ve yatırımlarıyla Gemlik’te marka bir dönüşüm gerçekleştiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibini de tebrik etti.

Törenin ardından İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın dualarıyla birlikte Ziraat Odası yeni binası hizmete açıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 05:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER