banner47

Mehmet Taşpınar Unutulmadı

Geçtiğimiz yıl girdiği komadan çıkamayarak hayata gözlerini yuman, ilçemizin sevilen emekli müzik öğretmeni Mehmet Taşpınar, Manastır Yunus Emre Kültür Merkezi Mehmet Taşpınar Sahnesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Mehmet Taşpınar Unutulmadı
banner3

Geçtiğimiz yıl girdiği komadan çıkamayarak hayata gözlerini yuman, ilçemizin sevilen emekli müzik öğretmeni Mehmet Taşpınar, Manastır Yunus Emre Kültür Merkezi Mehmet Taşpınar Sahnesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Cumartesi günü saat 20.30'da Gemlik Belediyesi, Borusan desteğiyle Belediye Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Anma günü ve Çocuk Korosuna, Mehmet Taşpınar eşi Dilek Taşpınar, kızı Başak Değim, ve oğlu Ali Burak Taşpınar katıldı. Belediye Başkan Vekili Ercan Barutçuoğlu, Sanat ve Kültür Derneği eski Başkanı Edip Özer, yeni başkanı Sadet tin Çiçek, CHP yönetim kurulu Temsilcisi Saim Küçükakdere, İyi Parti İlçe Başkan Yardımcısı Savaş Akkan, İlçe Sekreteri Erdoğan Sağlık, öğrenciler, öğrenci velileri ve Mehmet Taşpınar ın öğret men arkadaşları ile sevenleri katıldılar. Mehmet Taşpınar’ın yaşam öykü sünün anlatıldığı anma etkinliğinde, video slayt gösterimi de yapıldı. Daha sonra bir öğrenci Taşpınar’a yazdığı mektubu okudu. 

Koro şefliğini Müzik Öğretmeni Ecem Danış’ın yaptığı gecede 17 keman, 2 gitar, bir bateri yer aldı.

Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği çocuk ve gençlik korosunda Şef Mehmet Taşpınar’ın öğrencileri Koro ve solo şarkılar seslendirdiler. 

Daha sonra Mehmet Taşpınar ın kızı Başak Değim yaptığı konuşmasında, babasının mesleği ni çok sevdiğini, kendisine “yoruldun artık yeter” dediklerinde, “Ben yorulmuyorum. Yorulduğumu hissetmiyorum” dediğini, müziği ve çocukları çok sevdiğini, çocukları kendi çocuklarından ayırt etme diğini söyledi. Babasının Atatürk çü, çağdaş bir insan olduğunu belirten Başak Taşpınar Değim, çocuklara seslenerek, müziği bırak mamalarını istedi. Mehmet Taşpınar’ın eşi Dilek  Taşpınar yaptığı duygulu konuşmada geceye katılanlara teşekkür etti.

Edip Özer ise konuşmasında Mehmet Taşpınar ın Gemlik’te çocuk korosunu kurduğunu ve 19 yıl bu koroda yüzlerce çocuğa müziği sevdirdiğini, birçok öğrencinin müzik insanı olduğunu belirtti. Dernek Başkanı Sadettin Çiçek ise, Mehmet Taşpınar’ın on binlerce çocuğa dokunduğunu ve yol gösterdiğini, ışık verdiğini müziği sevdirdiğini söyledi. 

Ercan Barutçuoğlu ise kendisinin de Mehmet Taşpınar ’ın öğrencisi oldu ğunu, mesleğini çok sevdiğini ve çok sayıda öğrencisine müziği sevdirdiğini belirterek, “Mezarın da rahat uyusun. Arkasında yüzlerce öğrencisi kendisini unutmayacak” dedi.

Koroyu yöneten Ecem Danış ise gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında Taşpınar’ın kendisini okula gitmeden müziği sevdirdiğini, onun sayesinde müzik öğretmeni olduğunu belirtti. Fikri Danış ise Mehmet Taşpınar ile uzun yıllar Çocuk ve Gençlik Korosunda birlikte olduklarını, yüzlerce çocuğa müziği sevdirdiğini Onu unutmanın mümkünü olmadığını söyledi. Çiçek sunumu ile anma gecesi sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 06:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER