banner47

Gemlik Belediyesi'nden Feyzi Sarıkaya'nın Yazısına Cevap

GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya'nın dün yayınlanmış olan "Barınağa Giden Geri Gelmiyor" başlıklı yazısına Gemlik Belediyesi'nden cevap gecikmedi.

Gemlik Belediyesi'nden Feyzi Sarıkaya'nın Yazısına Cevap
banner3

GemlikLife Genel Yayın Yönetmeni Feyzi Sarıkaya'nın dün yayınlanmış olan "Barınağa Giden Geri Gelmiyor" başlıklı yazısına Gemlik Belediyesi'nden cevap gecikmedi.

Sarıkaya'nın yazısı paylaşıldıktan sonra özellikle sosyal medyada geniş yankı uyandırmış ve bir çok kişi tarafından olumlu ve olumsuz yorumlar yapılmıştı. Yapılan yorumlarda Sarıkaya'nın anlattığı durumu yaşayan insanlar örneklerle yorum yapmış, bir kesim de Belediyeye ait barınağı koruyan yorumlarla karşılık vermişti.

Yazının ardından büyük bir tartışmaya yol açan konuyla alakalı Gemlik Belediyesi ise bir açıklama metni yayınladı. Metinde yazılanların iftira olduğu ve "Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin arkasında farklı siyasi saikler olduğu düşünülmektedir" ibaresi yer aldı.

Kurulduğu günden bugüne siyasi bir kaygısı olmadığını kanıtlamış olan, her sese kulak verdiğini ve halkın sesi olmaya çalıştığını göstermiş olan GemlikLife'ın, tarafsız bir yayın politikasıyla yayın hayatına devam etmekte olduğunu bilen değerli okurlarımıza yine tarafsızlığımızın bir örneği olarak Gemlik Belediyesi'nin Feyzi Sarıkaya'nın yazısına istinaden yayınlamış olduğu açıklamayı aynı şekilde yayınlıyoruz. Bu konu ile ilgili yorumu ise değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

İşte Gemlik Belediyesi'nin yapmış olduğu açıklama:

"Sosyal medyada Gemlik Belediyesi aleyhine dillendirilen asılsız ve iftira niteliği taşıyan iddialara karşı cevabımızdır.

Gemlik Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz 2 Veteriner Hekim toplam 12 personelle hizmet vermektedir. 7/24 güvenlik görevlisi ve kamera kaydı ile güvenlik şartları maksimum şekilde yerine getirilmektedir. Rutin bir şekilde BESAŞ'la yaptığımız sözleşme gereği ile Gemlik'te bulunan hayvanseverlere verilmek üzere aracımız her pazartesi ekmek (250adet=100kg. ıskarta ekmeği) almaya gittiğinde bahse konu olan olay meydana gelmiştir. Daha öncesinde telefonla aranan Özel Kliniği olan Veteriner Hekim ameliyatta olduğu ve gelse de kulağına bir damla damlatacağını ifade ederek Veteriner Hekim yeminine rağmen gelip muayene etmediği ve iki saat sonra olaya müdahil olması ve köpeği alması, hemen tedaviye başlanması sorgulanmaktadır. Peki neden haberi olup da olaya müdahale etmeyen Veteriner Hekim sorgulanmamakta, hiç ismi geçmemekte ve de şikayet edilmemektedir. Bu Gemlik Belediyesi'ne ve Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışan 2 Veteriner Hekim ve 12 işçimize karşı bir iftira ve haksızlıktır. Yanlı, taraflı bir bakışı ortaya koymaktadır.

Birçok ilçe belediyesinde Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bile yokken Gemlik Belediyesi her yıl kendini geliştirerek sokaktaki canlılara hizmet etmeyi ilke edinerek, yıllık ortalama 6 (altı) ton ekmek ve 1(bir) tona yakın mamayı gönüllü hayvanseverlerle dağıtarak görevini fazlasıyla yerine getirmektedir. Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ilaç ve mama stoku her zaman dolu olarak, 5199 sayılı kanunun ve yönetmeliğinin uygun gördüğü şekilde, Veteriner Hekim kontrolünde hizmet vermeye devam edilmektedir. Araç sayısı olarak yetersiz denmesi de gerçekçi değildir. Şu anda sokak hayvanları ekibimiz iki araçla hizmetleri en kısa zaman diliminde gerçekleştirmek için azami gayret göstermektedir ki bunlardan bir tanesi 4x4 2016 model (Wolkswagen, Amorok) tam donanımlı araçtır.

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri olarak mesai saatleri dışında da (17:00-23:00 saatleri arası) görevli olan iki personelimiz tarafından acil şikayetlere en kısa sürede müdahele edilmektedir. Hafta sonları ve resmi tatillerde de en az iki personel görevlendirilerek Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanların temizliğinin yapılması ve beslenmesi de bütün yıl boyu kesintisiz olarak devam etmektedir. Kaldı ki son 3(üç) yılda Geçici Rehabilitasyon Merkezi ve Bakımevi yeniden değerlendirilerek büyük bir tadilattan geçirilmiş, hayvanların daha iyi ve sağlıklı bir ortamda yaşaması, tedavi ve kısırlaştırılmaları için gerekli ortam sağlanmıştır. Bahse konu münferit bir şikayetin şahıslar tarafından tüm bakımevi şartlarını görmeden, sokak hayvanlarını yakalama teknikleriyle ilgili bir bilgiye sahip değilken genelleme yapılması, görevini yerine getirmeye çalışan Geçici Bakımevi Veteriner Hekim ve personeline karşı haksızlık ve iftira niteliği taşımaktadır. Merkezimizde sokak hayvanlarının aşı ve kısırlaştırılması operasyonları yapıldıktan sonra 5199 sayılı yasaya göre tekrar alındıkları ortama bırakılmaları esnasında başlarında sorumlu Veteriner Hekim ve çalışanlar titizlikle hareket etmektedirler. Merkezimiz Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi niteliğinde olup, hayvan hastanesi ve daha ileri tetkik ve tedaviler için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından proje çalışmaları yapılmaktadır.

Gemlik Belediyesi, her yıl Orman ve Su 2.Bölge Müdürlüğü tarafından yılda iki kez denetlenmekte ve sokak hayvanları ile ilgili yapılan hizmetleri Valilik'ten övgü ve takdir alırken sürekli ve kasıtlı olarak kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinin arkasında siyasi saikler olduğu düşünülmektedir."

Peki Gemlik Belediyesi bu açıklamayı yapmadan önce Sarıkaya ne yazmıştı? İşte Feyzi Sarıkaya'nın yazısı : https://www.gemliklife.com.tr/tr-TR/kose-yazilari/4117/barinaga-giden-geri-gelmiyor

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2017, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28