banner47

Fizik Tedavi Hizmete Girdi

Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi bünyesinde daha önce muhasebe ve arşiv odası olarak kullanılan 120 metrekarelik alan revize edilerek Fizik Tedavi Ünitesi haline getirildi.

Fizik Tedavi Hizmete Girdi
banner3

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik’in tanınmış hayırsever iş adamlarından Necati Aydın’ın, eşi Mübeccel Aydın adına yaptırdığı Üniteye ilçenin önde gelen hayırseverleri Mehmet Yıldırım, Fatih Acaroğulları ve Namık Kemal Yücel’de önemli katkılarda bulundular. Hastane bahçesinde organize edilen coşkulu bir törenle açılışı yapılan Mübeccel Aydın Fizik Tedavi Ünitesinde aynı anda 12 hastanın modern cihazlarla tedavi görebileceği vurgulandı. Açılışa Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da katıldı. Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı, İlçe Müftüsü Muammer Turan ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’da açılışta yer aldı.

Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şahmeran Çelenkoğlu, 100 bin liraya mal olan ünite adına katkı koyan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Kısa Dalga Diatermi, Egzersiz Yatağı, Alt ve Üst Parafin Kazanları, Enfraruj Cihazı, Kombine Elektro Vakumlar, Omuz Çarkı, Kum Torbası Seti, Paralel Bar, Elektro terapi cihazları, portatif tens cihazı ve hotpack cihazı bulunan ünitede aynı anda 12 kişinin tedavi edileceğini açıklayan Şahmeran Çelenkoğlu, ünitenin hizmet vermeye başladığını açıkladı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, “İlçede gün geçmiyor ki, ya temel atılmasın, ya da önemli bir yatırım hizmete girmemiş olsun” diye başladığı konuşmasında, 5 ay önce temeli atılan 200 yataklı Bölge Hastanesi inşaatının devam ettiğini söyledi. 30 dönüm arazi üzerine yapılan hastanenin bir yıl sonra hizmete gireceğini belirten Refik Yılmaz, devlet-özel sektör işbirliğiyle hem sağlık alanında hem de eğitim ve öğretim alanında Gemlik’in önemli hizmet ve yatırımların merkezi olduğuna dikkat çekti. Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan’da, Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulları Binalarını yapan Merhum İşadamı Asım Kocabıyık’ı saygıyla anarak başladığı konuşmasında, eğitim ve öğretimin yanı sıra sağlığa yönelik yatırım yapan hayırseverlerin isimlerinin sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ta, Gemlik’te her geçen gün eğitim ve öğretimin yanı sıra sağlık alanında da kalitenin arttığına vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Prof. Dr. Rüstem Aşkın, hayırsever işadamı Necati Aydın’a plaket takdim ettiler. Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın’da Mehmet Yıldırım’a plaket sundu. İlçe Müftüsü Muammer Turan’ın duasının ardından, ünite hizmete girdi. Tören ikramlarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28