banner47

Esnaf Odası Huzur İçin Drone Hediye Etti

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ilçenin huzur ve asayişine katkı koymak amacıyla aldığı drone’yi İlçe Jandarma Komutanlığına hediye etti.

Esnaf Odası Huzur İçin Drone Hediye Etti
banner3

Gemlik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ilçenin huzur ve asayişine katkı koymak amacıyla aldığı drone’yi İlçe Jandarma Komutanlığına hediye etti.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’un başlattığı projeye, Ticaret Borsasının ardından destek veren Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile İlçe Jandarma Komutanlığı arasında protokol imzalandı. Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Beki, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt ve İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce’nin katıldığı toplantıda, Drone Jandarma Komutanlığına verildi.

Törende konuşan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İsmail Beki ve yönetimi şahsında ilçe esnaf ve sanatkârlarına teşekkür etti. Kaymakam Gürbüz Karakuş, “İlçemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan odamız, esnaf ve sanatkârların sorununa yönelik çalışmalarının, sosyal ve ekonomik hayata katkılarının yanı sıra huzur ve güvenliğe katkı sağlamak için de bu önemli katkıyı vermiş durumdadır. Şu anda Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarmamızın toplam 4 adet drone oldu. Gemlik Belediyesi ve GTSO da insansız hava araçları alarak ilçemizin huzuru ve güvenliği için katkı koyacaklar. Drone ile daha ilk günden ruhsatsız tabanca ve kenevir ele geçirdik. Trafik olaylarına anında müdahale ediyoruz. Sintine boşaltan gemileri tespit edip, kaçak avlanma, midye kaçakçılığı gibi olayların önüne geçtik. Bu projenin Türkiye’ye de örnek olacağını ümit ediyoruz” dedi.

Gece görüşlü, hareketli ve ısıya duyarlı  Drone ve İnsansız Hava araçları ile huzuru bozan ve suç işleyenlerin anında tespit edileceğini vurgulayan Kaymakam Gürbüz Karakuş, “Gemlik’in güvenliği daha iyi hale geldi. STK’larımıza teşekkür ediyor, desteklerini bekliyoruz” diye konuştu. Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt’ta İsmail Beki’ye teşekkür ederken, Beki’de, yönetim kurulu üyelerine bu anlamlı destek adına teşekkür edip, mutluluğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER