banner47

Eski Köy Yeni Mahallelere Yatırım Yağıyor

Gemlik Belediyesi’nin Mahalle Statüsüne dönüşen eski köylere yönelik hizmet ve yatırım atağı aralıksız devam ediyor.

Eski Köy Yeni Mahallelere Yatırım Yağıyor
banner3

İlçenin mahalleye dönüşen 17 eski köyünün tamamında başlatılan yatırım atağı meyvelerini vermeye başladı. Tüm mahallelerde yol genişletme, alternatif yol açma ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamlayan Gemlik Belediyesi, Çocuk Parkları, Mahalle Meydanları, Okulların, eski Köy Konaklarının ve Camilerin onarımı gibi önemli hizmetlerin yanı sıra, spor tesisleri ve Halı Saha gibi yatırımları da devam ettiriyor.

Şahinyurdu, Katırlı, Adliye, Kumla, Kurşunlu ve Hisar Mahallelerinde halı saha ve spor tesisi yapan Gemlik Belediyesi, yol genişletme, alt yapı, alternatif yol açma ve beton parke taşı döşeme çalışmalarını da tamamladı. Köy meydanları yapma ve çehre düzenleme çalışmalarında da birçok eski köyün çehresini güzelleştiren Gemlik Belediyesi, her köye bir temizlik görevlisi çalışmasıyla da bu yeni mahallelerin temizlik konusundaki sıkıntısını da kökten çözmüş durumda. “Şehirde ne varsa köylerimizde de o olacak” sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yerel yönetimlerde yapılan yasa değişikliği ile bir buçuk yıl önce mahalle statüsüne dönüşen eski köylere, Gemlik Belediyesi olarak 4 yıldır hizmet götürdüklerini vurguladı. Gençlik Merkezleri uygulamasını bu yeni mahallelerin tamamında yaygınlaştıracaklarını ifade eden Refik Yılmaz, spor tesisi yatırımları ile birlikte piknik alanları çalışmalarını da her yeni mahalleye yakışacak şekilde planladıklarını kaydetti. Tüm yeni mahallelere hizmet ve yatırımların aralıksız devam edeceği sözünü veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Gemlik’te hizmet gelmemiş, yatırım yapılmamış bir tek mahalle, cadde ve sokak kalmayacak. Çalışınca oluyor şiarıyla yola çıktık. Bu hizmet ve yatırımlardan eski köylerimiz de ayrım yapılmadan faydalanacak” diye konuştu.

Gemlik Belediyesinin Mahalle Statüsüne dönüşen eski köylerde yaptığı çalışmalar Güvenli Mahallesinde de devam ediyor. Mahallenin beton parke taşı döşeme ve yol genişletme çalışmalarını daha önce tamamlayan Gemlik Belediyesi, olası bir heyelanda can ve mal kaybı yaşanmaması için mahalle girişine yaklaşık 200 metre uzunluğunda bir istinat duvarı çekiyor. Çalışmaların ivedilikle tamamlanacağını müjdeleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mahalle girişinde yol güvenliği ile birlikte yerleşim alanlarının ve can güvenliğinin sağlanacağını söyledi. Bu arada Güvenli Mahallesini Orhangazi Karsak Mahallesine bağlayacak yol yapım çalışmaları da hız kesmiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Gemlik Belediyesi ekiplerinin de büyük destek verdiği çalışmalarla mahalleler arası önemli bir ulaşım aksı daha kazanılmış olacak. “Yol Medeniyettir, Yol Kavuşmaktır” diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekiplere teşekkür ederek, mahallelere yönelik yatırımda Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi hükümetin azami desteklerine de dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28