banner47

Engelliler Gününde Anlamlı Etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Gemlik’te de düzenlenen çeşitli farkındalık etkinlikleriyle anlam kazandı.

Engelliler Gününde Anlamlı Etkinlik
banner3

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Gemlik’te de düzenlenen çeşitli farkındalık etkinlikleriyle anlam kazandı.

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliği çerçevesinde organize edilen etkinliklere Gemlik Yaşam Atölyesi ve Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği ile ilçedeki rehabilitasyon merkezleri de destek verdi. Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezinde, Gemlik Yaşam Atölyesi öncülüğünde engelli öğrencilerin çektiği Gemlik Manzaraları fotoğraf sergisi ile başlayan etkinlikler, yemekli organizasyon ile devam etti. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Belediye Başkan Vekili Ercan Barutçuoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz ve Yönetim Kurulu üyeleri de etkinliklerin onur konuğu oldular.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Sosyal Yaşam Merkezi Düğün Salonundaki etkinliklerin açış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli yaptı. Şiirle süslediği konuşmasında, Gemlik Belediyesi olarak engellilere yönelik hizmet ve yatırımları devam ettirirken, engellilere yönelik yasaların da uygulanmasının takipçisi olacaklarını belirten Vedat Büyükgölcigezli, “Engelli insan yoktur. Engellediklerimiz vardır. Hep birlikte engellilerin önündeki engelleri aşalım” diye konuştu. Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’de, son yıllarda hükümetin çıkardığı yasalar ve teknolojiye uyumlu yatırımlar ile birlikte engellilerin önündeki engellerin aşılmaya başlandığını ifade ederek, Kent Konseyi ve Gemlik Belediyesinin hizmetlerinin süreceğini söyledi. Gemlik Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ahmet Gazi Memiş’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tarihçesi konusunda açıklamalarda bulundu. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, “Sevgi İzi” projesinin yaşama geçmesinde büyük emeği geçen kuaför Talip Demiralay ve Türkan Demiralay çifti ile birlikte Gemlik Yaşam Atölyesi Sorumlusu Mehmet Gür’e günün anısına plaket sundular.

Yemekli organizasyonda Celal Bayar Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterilerinin yanı sıra Palandökenliler Derneği Bar Ekibinin gösterileri güne renk kattı. Celal Bayar Anadolu Lisesi Gençlik Grubu Türkü gösterileri, Roman Kültürü Dayanışma Derneği müzikal etkinlikleri de 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün diğer renklerini oluşturdular. Gemlik Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında öğrencilere oyuncak dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28