banner47

Denetim Komisyonundan CHP Tasfiyesi

GEMLİK Belediye Meclisi Ocak ayı olağan birinci oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Denetim Komisyonundan CHP Tasfiyesi
banner3

GEMLİK Belediye Meclisi Ocak ayı olağan birinci oturumu Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Ak Partili Fehmi Kulaber, CHP’li Tevfik Kaldırım ve Fatih Buluk’un yanı sıra MHP’li Cemal Kurt’un mazeret belirterek katılmadığı yeni yılın ilk oturumuna 2019 yılı Denetim Komisyonu Seçimleri damga vurdu. Daha önceki yıllarda 3 Ak Partili ve 1’er de MHP ve CHP’li üyelerden oluşan Denetim Kurulunun bu yıl 3 kişiden oluşturulması önerisi ile başlayan gerginlik, CHP’lilerin komisyondan tasfiye edilmesiyle zirve yaptı. Gizli oy açık tasnif olarak yapılan seçimlerde 17 oy alan MHP’li Gökhan Küçük’ün yanı sıra 16’şar oy alan Ak Partili Yadigâr Aydoğdu ve Ersin Kahraman Denetim Kurulu üyesi oldular. CHP’lilerin aday gösterdiği Galip Gür meclis sıralamasında CHP’nin üçüncü parti olması nedeniyle değerlendirmeye bile alınmayınca, CHP grubu boş oy atıp, salonu terk etti.

Dairelerden gelen teklifler ilgili komisyonlara gönderildi. Halit Paşa Mahallesindeki taşınmazın yolda kalan kısmının da kamulaştırılarak Kent Müzesi yapımına katılması da Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Ak Partili Mukaddes Serim, Kent Meydanı Kapsamında İş Bankası’nın da bulunduğu ada ve çevresinin kamulaştırılmasını isteyerek, meydan çalışmalarına hız verilmesini önerdi. Büyükşehir ile birlikte yapılması kararlaştırılan meydan kapsamındaki kamulaştırma önerisi Denetim Komisyonu Seçimleri öncesinde görüşülünce, MHP’lilerin çekimser, CHP’lilerin oyuna karşın Ak Partililerin oylarıyla kabul gördü. Mecliste Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesinde yapılan konutların peşin satılan ilk etabında, yönetmelik gereği ilçede kesintisiz 5 yıl ikamet şartı aranması maddesi, 3 yıl şartı ile değiştirildi. Bu gündem maddesine de CHP’liler ret, MHP’liler çekimser oy kullandı.

Denetim Komisyonu üye sayısının 5’ten 3’e düşürülmesine CHP’liler tepki gösterdi. MHP’liler de daha önceki yıllardaki uygulamanın devam etmesini talep ederek, CHP’lilerin de komisyonda yer alması gerektiğini görüşünü dile getirdiler. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra, Nilüfer, Mudanya gibi ilçelerde de denetim komisyonlarının üç kişiden oluştuğunu öne sürerek, denetim kurulunun Gemlik’te de üç kişiden oluşmasının bir sakıncası bulunmadığını kaydetti. CHP’li Galip Gür, “Beşten neden üçe düşürüyorsunuz? Bir sıkıntınız mı var, anti demokratik bu kararınızı kınıyorum” derken, Emir Birgün’de, demokrasi dışı yeni bir karara daha imza atıldığını söyledi. Bazı CHP’liler salonu terk ederken, Emir Birgün, Galip Gür ile Belediye Başkanı Refik Yılmaz arasında sert atışmalar bir süre daha devam etti. Tasnif Heyetine getirilen Ak Partili Hulusi Gandar ve MHP’li Eyüp Ösün, yeni denetim komisyonu üyelerinin 17 oy alan MHP’li Gökhan Küçük, 16’şer oy alan Ak Partili Yadigâr Aydoğdu ve Ersin Kahraman olduğunu açıkladı. CHP’liler seçimleri protesto edip, boş oy kullandı. Alınan bu karar CHP’lilerin Belediye Meclisi 2019 Yılı Denetim Komisyonundan tasfiyesi olarak yorumlandı.

Gemlik Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu 7 Ocak Pazartesi günü yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER