banner47

“Darbeye Karşı Darbe” Konulu Panel İlgi Gördü

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında, Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği, “Darbeye Karşı Darbe” konulu panel büyük ilgi gördü.

“Darbeye Karşı Darbe” Konulu Panel İlgi Gördü
banner3

Gemlik Belediyesi’nin 2017 yılı Kültürel Etkinlikleri kapsamında, Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte organize ettiği, “Darbeye Karşı Darbe” konulu panel büyük ilgi gördü. U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan etkinlikte, Gazeteci ve Televizyon Yapımcıları Bekir Develi ile Erem Şentürk konuştu. Üniversiteli gençlerinde büyük ilgi gösterdiği panele Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’da katıldı.

15 Temmuz FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişiminin ele alındığı panelde, Türkiye’nin darbeler ile imtihanı masaya yatırıldı. Sözde çağdaş Batı Medeniyetinin ikiyüzlülüğü ve algı operasyonları da çarpıcı biçimde tartışıldı. Samimi ve sıcak ortamda Stand-Up tadında gerçekleşen panel, güldürürken düşündüren yoğunluğuyla ayakta alkışlandı. Kolombiyalı ayrılıkçı terör örgütüne FARÇ İrlanda Kurtuluş Örgütüne IRA denilirken, DAEŞ terör örgütü ortaya çıktığında Türkçe İŞİD denildiğini vurgulayarak konuşmalarına başlayan Bekir Develi ve Erem Şentürk ikilisi, FETÖ terör örgütünün darbesi sonrasında da “Cemaat” darbesi denilerek, kelime oyunlu algı operasyonu yapıldığına dikkat çektiler. Televizyon haberciliği, gazete ve dergi haberciliğindeki algı operasyonlarını da anlatan Bekir Develi ve Erdem Şentürk, “Böyle bir haber olur mu? Kuzey Suriye’de Suriyeli Mülteciler için güvenlik koridoru oluşturuldu. Bunun aynısını yıllardır Türkiye için de yapıyorlar. Güneydoğu Türkiye’de çatışmalar devam ediyor, diye yazıp söylediler. Kuzey Irak’ta buna en büyük örnektir. Bunu dedikleri anda niyetleri bellidir. Dedirttiğimiz anda da bölünmek üzereyiz veya bölünmüşüz demektir” dediler.

Mülteci, sığınmacı, göçmen, kaçak gibi kelimelerin de algı operasyonlarının bir parçası olduğunu vurgulayan Bekir Develi ve Erem Şentürk, bu kelimeler yerine, “Muhacir” denildiğinde, Ensar olunduğunu ifade ettiler. Aydın ve Entelektüel üzerinde de düşünülmesi gerektiğine işaret eden ikili, “Bize entelektüel, aydın falan lazım değil. Bizlere Edipler, Arifler, Münevverler gerekli” diye konuştular. Abdülhamit Han’dan bu yana Batı’nın Türkiye ve Anadolu toprakları üzerinde algı operasyonlarını bırakmadığını açıklayan Bekir Develi ve Erdem Şentürk, Osmanlı dönemi Alman, Fransız, İngiliz, Amerikan yayın organlarında Abdülhamit Han üzerine yapılan karikatürlerden çarpıcı örnekleri sergilediler. 115 sonra da benzer karikatürlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik devam ettirildiğini vurgulayan Bekir Develi ve Erdem Şentürk, “Şimdi 2. Dalga gelecek mi diye soruyorlar. 15 Temmuz girişiminin ilk olduğunu bir olduğunu size kim söyledi? 28 Şubat 1997, 12 Eylül 1980 neydi? Menderes’i, Abdülaziz’i astılar. Daha gerilere gidelim. Anadolu Selçuklu’ya, Alparslan’a, Melikşah’a denediler. En çok da Efendimize denediler. Hicret’e mecbur etmediler mi? Meczup demediler mi? Yoluna dikenler döşemediler mi? Haçlının savaşı sürüyor. Haçlının Türkiye gibi bir ülkeyle, kökleriyle, Türkiye’nin hilali ile savaşımı sürüyor” diye konuştular.

28 Şubat sürecinde yaşadıkları korku dolu traji-komik olayları da başarıyla hicv eden Bekir Develi ve Erem Şentürk’e teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Milli Türk Talebe Birliği Bursa Başkanı Samet Enes Öztürk, birer çiçek takdim ettiler. Çiçekleri Kuran-ı Kerim kursu hafız adayı minik öğrencilere hediye eden Bekir Develi ve Erem Şentürk’te, Gemliklilere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ettiler. Milli Türk tabele birliği üyeleri de Develi ve Şentürk ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28