banner47

Toplu Konut Temeli Törenle Atılıyor

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesine yapacağı 970 konutluk toplu konut projesi temel atma aşamasına geldi.

Toplu Konut Temeli Törenle Atılıyor
banner3

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesine yapacağı 970 konutluk toplu konut projesi temel atma aşamasına geldi.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ilk etap 158 konut ve 8 dükkânlı toplu konutun temel atma töreni 2 Mart Perşembe günü saat 10.30’da gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı temel atma töreni öncesinde hazırlıklar tamamlandı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekilinin de katılacağını vurgulayarak, Gemlik Belediyesi’nin toplu konut yapımında çığır aşacağını söyledi.  Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GEMPORT hisse satışlarıyla beraber elde edilecek kaynakla yapılacak olan, 970 konutun tamamının yılsonuna kadar ihaleye çıkacağını vurguladı. Şu ana kadar 574 konutluk etapların ihale edildiğini belirten Refik Yılmaz, “Yeni Gemlik’in İnşası” diye nitelendirdiği Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi kapsamında, okul, sağlık ocağı ve caminin de yine Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağına dikkat çekti. İki yıl içinde bin konutun yapımını tamamlayarak, belediye meclisince belirlenecek olan hak sahiplerine teslim edileceğini açıklayan Refik Yılmaz, hak sahiplerine yönelik kıstasları bir kez daha hatırlattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Deprem testleri ile çürük raporu almış daire sahiplerinin yanı sıra en az 5 yıl boyunca ilçede ikamet eden ve evi olmayan vatandaşlarımız öncelikli olacak. Ayrıca evi olmayan emeklilerimize de yüzde 10 oranında bir hak vereceğiz” dedi.

970 konutluk toplu konut projesi ile 5 bin kişilik yeni ve modern bir mahalle oluşturacaklarını anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, proje kapsamında Okul, Sağlık Ocağı, Cami, bisiklet yolları, spor kompleksleri, çocuk parkları, yürüyüş alanları gibi sosyal donatıların da Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağına dikkat çekti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına uygun bir Gemlik inşa ediyoruz. GEMPORT hisselerinin satışından elde edilen kaynağı yeni ve modern Gemlik’in kurulmasında kullanacağız. Gemlik halkı deprem riskinden uzak, en iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Biz de bunun için çaba gösteriyoruz. 158 konut 8 dükkânlı ilk etap projenin temelini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte 2 Mart’ta atıyoruz. Yeni Gemlik’in temelleri, İlçemize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Temel atma törenine tüm halkımızı bekliyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağı Gemlik Belediyesi Toplu Konut Projesi Temel Atma töreni 2 Mart Perşembe günü saat 10.30’dan itibaren, Bursa Olay TV, Bursa AS TV ve Çay TV’den de naklen yayımlanacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER