banner47

Celal Bayar törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ölümünün 35. yıldönümünde doğum yeri olan Gemlik Umurbey Mahallesindeki Anıt Mezarı Başında düzenlenen Devlet Töreni ile anıldı.

Celal Bayar törenle anıldı
banner3

Celal Bayar’ı Anma Törenine Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Celal Bayar’ın torunu Akile Gürsoy, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri hazır bulundu.

Anıt Mezarı başındaki törende, Cumhurbaşkanlığı adına çelengi İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Başbakanlık ve Valilik Çelengini de Bursa Valisi Yakup Canbolat bıraktı. Gemlik Belediyesi çelengini de Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan bıraktı. Celal Bayar’ın torunu Akile Gürsoy’da dedesinin Anıt Mezarına buket koydu. Celal Bayar’ın yaşamının anlatıldığı törende, bir dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu.

Akile Gürsoy taziyeleri kabul ederken, Muharip Gaziler ile birlikte Anıt Mezar başında hatıra fotoğrafı çektirdi.Tören, Celal Bayar Vakfı ve Müzesi'nin gezilmesiyle sona erdi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER