banner47

"Buyur Burdan Kaç" Gemlik'te Sahnelendi

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, üniversite öğrencilerine burs amaçlı organize edilen tiyatro şöleninde “Sevtekin Fikir ve Sanat Merkezi” oyuncuları sahne aldı.

banner3

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, üniversite öğrencilerine burs amaçlı organize edilen tiyatro şöleninde “Sevtekin Fikir ve Sanat Merkezi” oyuncuları sahne aldı.

Yunus Emre Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda muhteşem bir performans sergileyen ünlü oyuncular ayakta alkışlandı. Sezer Soykök’ün yazıp, Serdar Sevtekin’in yönettiği oyunda İpek Tenolcay, Serdar Sevtekin, Zeynep Buse Kale, Cemal Gönen ve Fatih Ayhan oynadı.

Oyunda iki mahkûmun cezaevinden kaçmaları ile gelişen olaylar mizahi bir dille anlatıldı. Eserin konusu şöyle; iki kafadar mahkûmun özgürlük için kazdığı tünel iki genç kızın evine çıkar. Peşlerinde belalıları polis şefi de vardır. Yanlışlıkla evlerine girdikleri genç kızlarında masum olduğu söylenemez. İpek Tenolcay ve Zeynep Buse Kale’nin canlandırdığı genç kızlar da zengin olmak için banka soymayı planlamaktadırlar. Tam kurtulduk derken daha büyük bir karmaşanın içine düşen kafadarlar, polis şefinin de eve gelmesiyle ne yapacaklarını şaşırırlar. Herkesin birbirinden kurtulmaya çalıştığı komedi böylece başlamış olur.

Güldürürken düşündüren hiciv sanatının zirvesindeki oyunun gelirini de üniversite öğrencilerine burs amaçlı kullanacaklarını anımsatan ADD Gemlik Şube Başkanı Muhammet Usta, destek olan herkese teşekkür etti. Muhammet Usta, 27 Kasım ve 4 Aralık’ta Nilüfer Kültür Merkezinde sahnelenecek olan Sevtekin Fikir ve Sanat Tiyatrosunun sahneleneceği, “Kocamın Nişanlısı” isimli oyuna da ilçe halkını davet etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2018, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28