banner47

Bekmezci : "İnsanlığa Hizmet Edeceğiz"

Fikret Bekmezci Röportajı

Bekmezci :
banner3

GemlikLife Dergisi 6.sayısında Gemlik Rotaract Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Fikret Bekmezci ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Kulüp hakkında detaylı bilgi aldık. Ayrıca Gemlik Rotaract Kulübü'nün bu dönem ki projelerini konuştuk.

- Öncelikle Fikret Bekmezci kimdir? Sizi biraz tanıyalım.

Gemlik'in yerlisiyim. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gemlik'te okudum. Kayseri Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Yani meslektaşınızım. Hatta röportaja başlamadan önce şunu ifade etmeliyim ki ilk defa röportaj veriyorum. Genelde röportaj yapan taraf olurdum. İkinci üniversite olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Marka İletişimi bölümü okumaktayım. İstanbul'da bazı firmaların dijital medya yönetimini yapıyorum. Gemlik Rotaract Kulübü için İstanbul'dan Gemlik'e geri döndüm.

- Rotaract'a ne zaman dahil oldunuz?

2011 yılında Gemlik Rotary Başkanı Hasan Hamaloğlu'nun davetiyle katıldım. Üniversiteyi kazanınca Kayseri Rotaract'a transfer oldum.

- Rotaract nedir, amaçları nelerdir?

Rotaract, üyelerinin şahsi gelişmelerinde kendilerine yardım edecek bilgi ve becerilerini artırmak, toplumlarının fiziksel ve sosyal gereksinimlerine hitap etmek ve dostluk ve hizmet çerçevesinde dünyadaki bütün insanlar arasında daha iyi ilişkiler kurmak için gençlere fırsat veren ve Rotary kulüpleri tarafından desteklenen kulüplerdir. Rotaract kulüplerinde toplumsal, uluslararası ve mesleki gelişime yönelik hizmetlerin geliştirilmesi bireysel ve takım çalışmaları yoluyla teşvik edilirken gençlerin kişisel ve liderlik konularında gelişimleri sağlanır. Rotaract üyeleri başka insanların hayat şartlarını iyileştirmenin yanı sıra, benzer hedef ve idealleri paylaşan kişilerle uzun yıllar sürecek sağlam dostluk bağları kurarak kendi hayatlarına da değerli bir katkı yaparlar. Rotaract’ın evrensel sloganı “Hizmet Yoluyla Dostluk” dur.

- Gemlik Rotaract Kulübü geçtiğimiz dönemlerde bir çok sosyal projede yer aldı. Bu dönemde planladığınız projeler nelerdir?

Geçmiş dönem başkanı Sinan Solaksubaşı'ya döneminde yaptıkları için teşekkür ediyorum. Süregelen projeleri devam ettireceğim. Yeni dönemde bu resmi kurumları ve basın kuruluşlarını ziyaret edip, Rotary ve Rotaract'ı anlatacağız. Her projemizi sosyal medya aracılığı ile daha çok kişiye aktaracağız. Aylık iki adet toplantımız olmakta, bu toplantılarımıza alanında uzman kişileri davet edip, konferans vermelerini sağlayacağız. Ayrıca bu konferanslara gençleri davet etmekle kalmayıp, onlarla birlikte meslek gezisi gibi etkinliklere imza atacağız. İhtiyacı olan okullara kütüphane yapmayı, engelli öğrenciler için de hazırladığımız projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Dünya çapında bir kulüp olduğumuz için diğer ülkelerdeki Rotaract Kulüpleri ile projeler yapacağız. Gemlik'in Romanya ile olan kardeş şehir projesini oradaki Rotaract Kulüpleri ile birlikte ortak çalışma ile pekiştireceğiz.

-Ceketinizdeki rozetler dikkatimi çekti, anlamları nelerdir neden bu kadar çok rozet var?

Bu rozetlerin bazıları geçmiş dönem başkanlarından tarafıma hediye edildi. Bazıları da benim etkinliklerden edindiğim rozetler. Dönemim başlamadan bir çok rozeti bilerek takıyorum. Çünkü bir çok projeye katıldığımızı simgelediğini düşünüyorum.

-Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Dönemim 1 Temmuz 2016 Ankara Anıtkabir ziyaretinden sonra resmi olarak başlayacak. Dönemimizin teması olan "Rotary İnsanlığa Hizmet Eder" sloganı ile projelerimizi hayata geçireceğiz.  Hami kulübümüz olan Gemlik Rotary Kulübü Başkanı Nilüfer Toprakçı'yla anlamlı projelere imza atacağımıza inanıyorum.

Keyifli geçen söyleşinin ardından Bekmezci, GemlikLife'a teşekkürlerini sundu ve Gemlik Rotaract Kulübü flamasını armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28