banner47

Bayırlı ve Yalçın Öğrencilerle Buluştu

Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu söyleşi programlarının bugünkü konukları Bekir Bayırlı ve İpek Yalçın oldu.

Bayırlı ve Yalçın Öğrencilerle Buluştu
banner3

Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu söyleşi programlarının bugünkü konukları İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Bekir Bayırlı ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın oldu.

İş sağlığı ve güvenliği ile kadın girişimciliği hakkında sohbet havasında geçen söyleşi programında öğrenciler Bayırlı ve Yalçın'a merak ettikleri soruları yönelttiler.

Programa BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) hakkında bilgi vererek başlayan İpek Yalçın; "Kadının çalışma hayatındaki yeri ne yazık ki istediğimiz düzeyde değil, şuan istihdama katılma oranımız %29-30 seviyelerinde ki nüfusun yüzde ellisini oluşturuyoruz. Ekonomide çok ciddi oranda pay sahibiyiz. Bu oranları arttırmak için üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugünde sizlere kadın girişimci olmanın faydalarından ve size sağlanan avantajlardan bahsedeceğim." diyerek öğrencilere iş tecrübeleri ve mezun olduktan sonra yapabilecekleri hakkında bilgiler verdi.

Uludağ OSGB Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Bekir Bayırlı ise, "Meslek liselerinin önemini çok iyi anlamamız gerekiyor. Çünkü bende sizler gibi meslek lisesi mezunuyum. Ne yazık ki meslek liselerinin geri plana düştüğünü gördük bunun nedenini kimse anlayamadı. Biz o dönemde anladık okuduk bitirdik üniversite kazanıp işletme okuyup muhasebeci oldum. Ama muhasebeci olmak istemedim. Çünkü hayallerim vardı. Farklı işlerle uğraşmak istedim hep. O yüzden 8 yıl önce iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimler alıp, daha sonra eğitimler vermeye başladık. Hayallerime adım adım ulaşmaya başladım. Ama hala hayallerim var. Hayalleriniz doğrultusunda başarılı olmak için mücadele etmenizi önereceğim." diyerek öğrencilerin hayalleri doğrultusunda ilerlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. 

Yalçın ve Bayırlı öğrencilerin sordukları soruları da cevaplandırdıktan sonra söyleşi programı sona erdi. Okul müdürü Rahmi Şafak söyleşi programlarına katıldıkları için İptek Yalçın ve Bekir Bayırlı'ya çiçek takdim etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28