banner47

Asım Kocabıyık Mezarı Başında Anıldı

Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğretim görevlileri ve öğrencileri Asım Kocabıyık’ı Edirnekapı Mezarlığında'nda mezarı başında andılar...

Asım Kocabıyık Mezarı Başında Anıldı
banner3

Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğretim görevlileri ve öğrencileri Asım Kocabıyık’ı Edirnekapı Mezarlığında'nda mezarı başında andılar...

Gemlik Asım Kocabıyık MYO öğretim görevlileri ve öğrencileri Asım Kocabıyık’ı Edirnekapı Mezarlığında'nda mezarı başında andılar. Düzenlenen anma törenine Gemlik Asım Kocabıyık MYO kurucu müdürü Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Öğrencileri, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Mezunlar Derneği yöneticileri, Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri katıldılar. 

Borusan Holding Kampüs Koordinatörü Serdar Özkaleli, Gemlik’ten öğrenci ve öğretmenlerle birlikte İstanbul'a hareket etti. Mezarı başında yapılan anma töreninde Prof. Dr. Abdürrahim Korukçu Asım Kocabıyık’ın hayatı hakkında bilgi vermesinin yanında, Asım Kocabıyık’ın Türkiye’de Borusan Holding ile yaptığı yatırımlar, Gemlik’te yaptığı yatırımlar yanında Afyon, Gemlik, Kocaeli ve İstanbul’da yaptırdığı okullar ile eğitime ve birçok kültür sanat etkinliklerine verdiği desteklerden bahsetti. Asım Kocabıyık’ın "Bu memlekete gönül borcum var. Hayatım boyunca bunu ödemek için çalıştım." sözünü öğrencilere hatırlattı. Mezarı başında dua eden öğrenciler yaptıkları okul ve sağladıkları imkanlar için Asım Kocabıyık ailesine teşekkürlerini ilettiler. 

 

Asım Kocabıyık’ın mezarı başında yapılan anma töreni ardından aynı mezarlıkta Edirnekapı Şehitliğinde mezarı bulunan İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un da mezarını ziyaret ederek dua ettiler. Anma töreni ardından Ayasofya Müzesi gezildi, daha sonra ise Borusan Holding Genel Merkezi olarak kullanılan ve aynı zamanda Çağdaş Sanatlar Galerisi ve Müze olarak da kullanılan Perili Köşkte öğrencileri misafir ettiler ve rehberler ile Perili Köşkte sergilenen eserler hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 07:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER