banner47

Başkan Sertaslan müjde üstüne müjde verdi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan dün akşam GemlikLife ekranlarında canlı yayınlanan ‘Siyaset Kulisi’ isimli programda Feyzi Sarıkaya’nın canlı yayın konuğu oldu. Gemlik halkının merak ettiği pek çok soruyu cevaplandıran Sertaslan, yayın boyunca bir çok müjdeyi de Gemliklilerle paylaştı.

Başkan Sertaslan müjde üstüne müjde verdi
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan dün akşam GemlikLife ekranlarında canlı yayınlanan ‘Siyaset Kulisi’ isimli programda Feyzi Sarıkaya’nın canlı yayın konuğu oldu. Gemlik halkının merak ettiği pek çok soruyu cevaplandıran Sertaslan, yayın boyunca bir çok müjdeyi de Gemliklilerle paylaştı.

Program Şubat ayından beri Marmara Denizi’ni etkisi altına alan deniz salyası sorunu ile başladı. Yapılan temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; “Bugün yaşanan musilaj sorununu hep birlikte yaratmışız. Bu konuda hiç kimse masum değil. Biraz fazla hoyrat davranmışız ve bugün onun bir sonucunu yaşıyoruz. Orhangazi arıtmasının yapılması lazım. Evsel atıkların arıtılmadan körfeze atılmaması lazım. Marmara Denizi’ne kıyısı olan bütün belediyelerin bunu yapması gerekiyor. Yıllardır evsel atıklar derin deşarj denilen bir sistemle denize bırakıldı. Sonunu hep birlikte görüyoruz. Bunun balık popülasyonu üzerinde ciddi bir etkisi var. Belediyemiz de endüstri kuruluşlarımız da arıtmadan suyunu körfeze bırakmamalı. Müsilaj dediğimiz olay, İngilizce ismi ile “marine snow” yani deniz karı, ilk olarak 1700’lü yıllarda Adriyatik Denizi’nde görülmüş. Ama Türkiye’de ilk defa 2006 yılından itibaren sorun çıkarmaya başladı. Deniz kendine kıyı bulabilseydi, Marmara’yı beton bir göl haline getirmeseydik yükünü üzerinden atardı. Ama her yer beton ve kaya, dibe çökeceği güne kadar bekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Çeşme ile yarışacak bir Kumla yapacağız”

Gemlik Körfezi’ni ve genel olarak Marmara Denizi’ni etkisi altına alan deniz salyası konusunun ardından gözler yaz sezonunda Kumla’ya çevrildi. Sertaslan yeni sezonda Kumla hakkında ise şu ifadelere yer verdi: “Geçen yıl Haziran ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi sahillerde zabıta denetimi, temizlik, park bahçe gibi işleri Gemlik merkez dışında Gemlik Belediyesi’ne devretti talebimiz üzerine. Çok geç kalınmıştı zamanlama açısından, bizi geçtiğimiz yıl bir şey yapmaktan mahrum bıraktı. Bu yıl Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan bu yerlerin bize kiralanması ve bu yola bizimde ticari fonksiyonlar yükleyebilmemize olanak sağlansın diye. Ancak orada bir sorun olduğunu gördük, bizim ticari fonksiyon yükleyebilmemizi geri tutuyor idareyi. Bizde o zaman izne muhtaç olmayan bir durum yaratalım halkın kullanımına açalım dedik. Hani hep söyleriz ya Gemlik’in Kumla’sı denize girme anlamında Çeşme gibidir diye, bu yıl Kumla’yı Çeşme ile yarışır bir sahil yapacağız. Ayrıca bir plajı da sadece engelli kardeşlerimizin kullanımına açacağız. Sadece onlar ve refakatçilerinin olacağı bir yer olacak. Onların plaj keyfini, deniz keyfini doya doya yaşamalarına olanak sağlayacağız.”

Kumla’da bir tek işgale yer vermeyeceğiz!

Geçtiğimiz yıl o sahiller orada bulunan bazı esnaflar tarafından işgal edildi. Şezlonglar kiralandı. Ama bu yıl öyle olmayacak. Bu yıl o alanları yurttaşımızın ücretsiz bir şekilde kullanımına açacağız. Son derece konforlu bir şekilde denize girmelerine olanak sağlayacağız. Ama hiç kimse bir zarar etmeyecek tereddütte olmasın. Mutlu yurttaş mutlu müşteri olarak size geri gelecek.”

Gemlik’in her yerinde heykeller olacak!

“Gemlik Belediye Meclisi’nde bütün partilerin mutabakatı ile eski Irmak Sokak’ın ismi Kuvayi Milliye caddesi olarak değiştirildi.  Buraya da Kuvayi Milliye ruhunu anlatan bir anıt yapılması görevi de belediye meclisimiz tarafından verildi. Heykelden başka bir şey yapmıyor diyenlerde bilgi sahibi olsun. Bu arada alışsınlar Gemlik’in her yerinde heykeller olacak. Rahmetli Tankut Öktem’in kızlarından rica ettik, onlarda üretime başladı. Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkmış, üstlenici firma tarafından kontrolleri yapılmış bir yer ama, elbette sorumluları hakkında gereği yapılacak. Ama buradan platformun çökmesi işinden kimse siyaset çıkarmasın. Katlı otopark üzerinde bireysel sporlar yapabileceği projeye atıfta bulunarak, burası da yıkılır mı dediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayet edilmiş. O inşaat durduruldu şuanda. Oradaki binaya 2500 metrekare alana 1200 ton asfalt atılmış. Biz onları söktük ve koyduğumuz çatının ağırlığı 160 ton. Projesiz muamelesi yapıp, o platform çöktü burası da çöker mi demek yanlıştır. Proje başka ruhsat başkadır. Projesi olan bir yapı yapıyoruz, ruhsatı zaten verecek olan Gemlik Belediyesidir.”

Kuvayi Milliye ruhunu kimseye unutturamazlar!

19 Mayıs töreni ile ilgili de konuşan Sertaslan; “Bırakmışız bayramı spor müdürünün eline, ne münasebet. Hep birlikte sahip çıkacağız. 19 Mayıs, sıradan bir tarihti. Yıllarca bayram olarak da kutlanmadı.  19 Mayıs’ın bayram olmasını, diğer milli bayramlarımızda da olduğu gibi milletimiz istedi diye bayram ilan ettik. Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkıp boyun bükmemize de ihtiyacı yok. Ömrünü bu memleket için harcayan ama daha yüz yıl geçmeden özel gayret gösterilen bir önder olmanın burukluğu içinde izliyor bizi.  Sizler biliyorsunuz ama bilmeyenlere, bilip de hatırlamak istemeyenlere hatırlamak isteyenlere hatırlatmak istiyorum. Gururla, 17 kez küllerimizden doğduk ya Türk devletleri olarak, 17’inci dirilişin ilk adımıdır 19 Mayıs. Unutmayın ki bu milletin her fırsatta siyaseten, işinize lazım olduğunda ağlamasınlar dediğiniz Türk analarının gözlerinden bir daha yaş akmasın diye bayram ilan edildi bu gün. Kaç şehit verdik? Kaç can toprağa düştü? Çıkın artık bayram filan değil deyin! Hatırlayın diye 19 Mayıs! Unutmayın ki, bir kez daha akmasın bu ülkede. Kıbrıs gazilerimizi bir bayramda burada görmeyeceğimi söyleseydi bana şaka yapıyorsunuz derdim. Bugün pandemi nedeniyle tören bile olmayacak zannetmiş olabilirler. Bıraktık falanca müdürlüklere, bu bayram senin bayramın. Ne münasebetle.  Pandemiye herkesten çok dikkat ediyoruz. Bir yurttaşımızın bile Covid 19 denilen müsibet yüzünden aramızdan ayrılmasını istemiyoruz. Ama kongrede bir şey olmuyor. AVM’de de bir şey olmuyor. Beş kişi yan yana gelip yürüyemezsiniz bu gün. Neden?” şeklinde konuştu.”

Balıkpazarı’nda BALIK SATILACAK!

Canlı yayında müjdelerine devam eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, seçimden önce çokça üzerinde durduğu Balıkpazarı projesinin yakında hayata geçeceğinin de müjdesini verip, projenin videosunu da ilk defa GemlikLife izleyicileri ile paylaştı. Proje hakkında konuşan Sertaslan; “Balıkpazarı kahvehanelerinin oradan sahile çıkıldığında yolun her iki tarafında 60 metre uzunluğunda bir hatta balık tezgahları kurulsun dedik. Bu projemizi Milli Emlak’a ilettik, onlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aktardı. Büyükşehir, sağlı sollu tezgahların olması sorun yaratabilir, onun içinden geçmek istemeyenler olabilir diyerek projeyi revize ettik. Çok yakında Büyükşehir’den bu proje ile ilgili olumlu dönüş alacağımızı düşünüyorum. Çünkü Balıkpazarı’nda balık satılır.” dedi.

Belediyeyi AVM’ye taşıyacağız

Gemlik Belediyesi’nin AVM’ye taşınması konusunda da soruları yanıtlayan Sertaslan, “Gemlik Belediyesi binasını AVM binasına taşıyacağız. Fen İşleri Müdürlüğü marifetiyle üretimi yapacağız. Projesi hazırlandı yakın bir zamanda imalata başlayacağız. Çok da ciddi rakamlar harcamadan belediyemizi oraya taşıyacağız.” dedi.

Amfi tiyatro pandemi hız keserse faaliyete geçecek

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan, ancak pandemi nedeniyle hiçbir etkinliğe ev sahipliği yapamayan amfi tiyatro hakkında da bilgi veren Sertaslan; “Pandemi süreci hız keserse, amfi tiyatroyu Gemliklilerin kullanımına açacağız, sonbahardan sonra orada bir düzenleme de yapacağız, çünkü şuan ki haliyle sahne düzenlemesi yapacağız. Pandemi hız keserse orada  yazın etkinlikler yapmaya başlayacağız. Hatta orada bir takvim hazırlığı bile yapmaya başladı Kültür İşleri Müdürlüğümüz.” dedi.

Birkaç dönem başkanlık yapmadan bırakmak niyetinde değilim

Bir dahaki seçimlerde tekrar aday olacak mısınız sorusuna da yanıt veren Sertaslan; “Ben birkaç dönem belediye başkanlığı yapmadan bırakmak niyetinde değilim. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Ben bu memleket için doğru işleri yapabilecek durumdaysam da nasip etsin. Belediye başkanı olmak her şey değil. Bıraktığımızda hoş seda ile doğru işleri yapmış bir adam olarak sokakta gezmek isterim. Eskisi kadar saygı ve hürmet gören biri olarak kalmak isterim. Ama hiç kimse heveslenmesin daha uzun zaman buradayım.” dedi.

Yayın sonrası GemlikLife Yazı İşleri Müdürü Umut Yiğit'le de biraraya gelen Sertaslan; "GemlikLife'ın yeni ofisi ve stüdyosu Gemlik'e yakışır güzel bir stüdyo olmuş, emeğiniz ve gayretinize sağlık" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2021, 12:04

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER