banner47

Arif Nihat Asya İlkokulu’nun Temelleri Atıldı

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi Toplu Konut alanında yaptırılan 16 derslik, 4 ana sınıflı ve 2 özel eğitim sınıflı Modern ilkokulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Arif Nihat Asya İlkokulu’nun Temelleri Atıldı
banner3

Gemlik Belediyesi tarafından Cihatlı Mahallesi Toplu Konut alanında yaptırılan 16 derslik, 4 ana sınıflı ve 2 özel eğitim sınıflı Modern ilkokulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Arif Nihat Asya İlkokulu adı verilen okulun temel atma törenine Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Büyükülger katıldı. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, bürokratlar, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları da törende hazır bulundular.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Arif Nihat Asya İlkokulu Temel Atma töreninin açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Ülger, Gemlik’te 77 eğitim kurumunda 18 bin 750 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü hatırlatarak, Bursa’da tekli eğitimi en önce yakalayan ilçenin Gemlik olacağını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, 1400 konutlu Cihatlı Toplu Konut Bölgesine daha önce de aile sağlık merkezi yaptıklarını anımsatarak, ilk etap 158 dairelik bölüme Mayıs ayında vatandaşların yerleşmeye başlayacağını kaydetti. 7 bin kişinin yaşayacağı bu bölgede bir de ortaokul yapmayı hedeflediklerini ifade eden Refik Yılmaz, son 5 yıl içinde özel sektör işbirliğiyle ilçeye 4 okul kazandırıldığını, Baktat Fen Lisesi, Yıldırım Holding Lojistik Lisesi ve Borusan Ortaokulu ile birlikte Arif Nihat Asya Okulu’nun ilçeye kazandırdıkları 8. Okul olduğunu vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığının da ilçeye üç okul kazandırdığına dikkat çeken Yılmaz, 5 yeni sağlık ocağı ve 5 yeni okul spor salonu ile hem eğitime, hem sağlığa hem de spora verdikleri önemi açıkladı. Refik Yılmaz, Arif Nihat Asya İlkokulunun Ekim ayında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

 

Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da, Gemlik’in deprem riski konusunda ciddi adımlar atıldığını vurgulayarak, gelişim açısından Bursa’nın en önemli ilçelerinden birinin Gemlik olduğunu belirtti. Mehmet Müezzinoğlu, “ Gemlik’te hiç kimseyi mağdur etmeden, yerinde dönüşümü de merkeze alarak, Gemlik’i sağlıklı bölgelere taşıyabilecek adımları attık. Vatandaşın yarını bugünden daha güzel olmalıdır. El birliği, hedef birliği, güç birliği yaparak, Türkiye’nin üzerine oynanan tuzakları da hep birlikte bozarak, ülkemizin Atatürk’ün de dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız” dedi. Terör konusuna da değinen Müezzinoğlu, teröre de milletçe destek verildiğini anlatarak, “Rabbim ordumuzun yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı her Cuma günü yaptığı açılış ve temel atma törenleri, hizmet ve yatırımları için tebrik eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, eğitim ve öğretime de vurgu yaparak, “Alın teri kutsaldır. Ancak akıl teri de kutsaldır. Merkeze akıl terini alan eğitim sistemi ile büyüyeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28