banner47

Alt Yapı Çalışmaları Mahalleyi Yakıyordu

Gemlik Hamidiye Mahallesi Krom Sokak sakinleri büyük bir facianın eşiğinden döndüler.

Alt Yapı Çalışmaları Mahalleyi Yakıyordu
banner3

Gemlik Hamidiye Mahallesi Krom Sokak sakinleri büyük bir facianın eşiğinden döndüler.

Elektrik şirketinin, elektrik kablolarını yer altına alma çalışmalarında yapılan teknik hata, mahalleyi facianın eşiğine getirdi. 

Alt yapı çalışmaları sırasında babloların yanlış bağlanması sonrasında Krom Sokak 60 numaralı evde yangın çıktı. Mahallede 5 ailenin buzdolabı, üç ailenin televizyonu ve çok sayıda ailenin de elektrik aletleri yanarken, bir fırında da başlayan yangın esnaflar tarafından söndürüldü.

Yaklaşık bir ay önce meydana gelen facia sonrasında haklarını aramak isteyen mahalle sakinleri, elektrik dağıtım şirketinden beklemedikleri bir yanıt aldılar. Yangın ve elektronik eşyaların bozulmasının alt yapı çalışmalarından kaynaklanmadığını, mahalle sakinlerinin hatası olduğunu iddia eden şirkete, mahalle sakinleri dava açacaklarını bildirdiler. Krom Sokak 60 numarada bulunan 3 katlı binanın sahibi Zeynel Bakır, “Evim tamamen yanıyordu. Komşular ile birlikte söndürebildik. Önceleri bize basına ve yargıya gitmenize gerek yok. Hatamızı telafi edeceğiz dediler. Şimdi ne elektriğimizi, ne doğalgazımızı açıyorlar. Ne de zararımızı karşılıyorlar. Bir de bizleri suçlu gösteriyorlar. Mahallenin tamamı bu çalışmalardan zarara uğradı. Hakkımızı yasal yollarla arayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28