banner47

11 Eylül İlkokulu'na Soruşturma

11 Eylül İlkokulu'nda fotokopi kağıdıyla vurgun yapıldığı iddialarına Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yazılı bir açıklama geldi.

11 Eylül İlkokulu'na Soruşturma
banner3

11 Eylül İlkokulu'nda fotokopi kağıdıyla vurgun yapıldığı iddialarına Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, iddialara konu olan olayla ilgili Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün zaten ay başında soruşturma başlattığı ve konu üzerinde araştırmaların devam etmekte olduğu belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"25 Ağustos 2017 tarihli bazı yerel gazete ve sosyal medya paylaşımlarında ilçemizde bir okulun isminin verilmesi suretiyle okulumuzun kayıt için velilerden bir takım kırtasiye malzemesi ve tek bir kırtasiyeye yönlendirme yapılarak fotokopi kağıdı istendiği ile ilgili haberlerin yayınlanması üzerine Müdürlüğümüzce açıklama ve bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur.

Bilindiği üzere okullarımıza öğrenci kayıtları, Bakanlığımızın“e-okul sistemi “üzerinden merkezi sistemle öğrencilerimizin adreslerinin ilişkilendirildiği okullara otomatik olarak yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kayıtlı olduğu okullar yine “Bakanlığımız e-okul veli Bilgilendirme Sistemi” üzerinden görülebilmektedir.

Bakanlığımızın öğrenci kayıtlarında kesinlikle para talep edilmemesi ile ilgili kesin talimatları bulunmaktadır. Ayrıca kayıt sırasında velilerimizden zarf, resim, fotokopi kağıdı, pul, dosya vb. malzemeler de istenmeyecektir.

Bakanlığımızın konuyla ilgili talimatlarına aykırı davranış gösteren durumlarla ilgili müdürlüğümüze gelen her türlü şikayet mutlak anlamda ciddiye alınarak konunun üzerine gidilmektedir.

Basına konu olan okulla ilgili olarak da Müdürlüğümüze 25.07.2017 .tarihinde gelen şikayet üzerine ilgili okuldan bilgi istenmiş ve 01.08.2017 tarihinde Kaymakamlık Makamı onayı ile muhakkik görevlendirilmesi yapılarak gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28