banner47

Yangın bölgesinden geldi şimdide sel bölgesine gidiyor

Yardımsever gazeteci Tural Şahbazlı, Manavgat'ın ardından şimdi de sel felaketine yardım için Kastamonu ve Sinop'a gidecek.

Yangın bölgesinden geldi şimdide sel bölgesine gidiyor
banner3

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Eski Başkanı, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi ile özel danışma statüsünde olan Evrensel Barış Federasyonu Barış Elçisi olan Kahramanmaraş’lı Gazeteci Tural Şahbazlı 3 Ağustos Tarihinde Kahramanmaraş’tan yangın söndürme faaliyetlerine destek vermek ve İnsanı Yardım Faaliyetlerine katılmak üzere Manavgat’a gitmişti.

Antalya’nın Manavgat İlçesinde yaşanan orman yangınları söndürme çalışmalarına destek olan Şahbazlı, burada sarp kayalıklardan 2-3 kilometre uzunluğundaki hortumları taşıyarak yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına yardım eden Şahbazlı ardından Manavgat ve Akseki İlçesinde bulunan yangından etkilenen mahallelerde İnsani Yardım Faaliyetlerine katıldı.

AYAĞININ TOZUYLA SEL BÖLGESİNE GİDECEK

13 Ağustos Tarihinde Kahramanmaraş’a gelen Tural Şahbazlı ayagının tozuyla tekrar Kastamonu ve Sinop’a gidecek.Konu ile ilgili sosya medya hesabından açıklama yapan Tural Şahbazlı: “ Malumunuz olduğu üzere 3 Ağustos Tarihinde Kahramanmaraş'tan Yangın Söndürme ve insani yardım faaliyetlerine katılmak için geldiğim Manavgat'ta bugün itibariyle gönüllü görevimi bitirerek Kahramanmaraş'a geçeceğim. Üzerimdeki ekipmanlar yangın ekipmanları olduğundan Kahramanmaraş'a geldikten bir kaç gün sonra Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu ve Sinop'a gideceğim.

TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİMManavgata giderken yardım olarak kesinlikle nakit para bağışı kabul etmedim. Kordinasyon merkezinden ihtiyaç listesi aldık ve o listedeki ürünleri almak isteyen dostlarımızın da getireceği kolileri giderken götüreceğimizi söyledik. Manavgat’a gideceğimi öğrendiği andan itibaren desteklerini esirgemeyen ve oralardaki kardeşlerine destek olmak için belirlediğimiz ihtiyaç malzemelerini alıp bizlere teslim eden, Kahramanmaraş’li İş insanları Turgut Sezal, İsmail Bağrıaçık, Latif Öztürk, İrfan Gölcü, Bilal Odunkıran, Mehmet Alkan, Mustafa Biçer’e teşekkürü borç bilirim.

TÜRK KIZILAYI EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUMYangın Söndürme çalışmalarına destek verdikten sonra, Dünyanın iyilik yeleği olan Türk Kızılayı yeleğimizi giyerek Kızılay Gönüllüsü olarak da bölgede İnsanı Yardım Faaliyetlerine katıldık. Türk Kızılayımızın Kordinasyon Merkezinde hiç kimsenin bir dakika bile boş durmadığının bir kez daha şahidi oldum. Kızılay bir aşktır. Bu aşkı yüreğinde ve ruhunda hisseden tüm Kızılaycı büyüklerime ve kardeşlerime teşekkür ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23