banner47

Sokak köpekleri tehlikeli mi?

Sokak köpekleri tehlikeli mi?
banner3

Zaman zaman sokak köpeklerinin insanlara saldırması saldırılara maruz kalanlar ile hayvan severleri
karşı karşıya getiriyor.İsteniş Hakan TÜPLEK (AFYONKARAHİSAR İGFA)- Yapılan araştırmalarda Türk halkının son yıllarda kedi yanı sıra evde köpek beslemeye de başladığını ortaya koyuyor. Evde kedi-köpek beslenmesindeki artış yeni bir sektöründe gelişmesine kaynak oldu. Ev hayvanları için mama sektörü artan bir hızla büyümeye devam ediyor. Sektördeki hızlı artışın bir sebebi olarak covid-19 salgın dönemi gösteriliyor. Evde uzun süre kalan vatandaşlar hobi, çiçek bakımı gibi uğraşılar buldular. Kimileri de ev hayvanlarına bakım konusunda kendisine yeni bir uğraşı buldu.

EVDE HAYVAN BESLEYENLER SOKAK HAYVANLARINA DA DUYARLI OLDU

Sosyal medya, yazılı ve görsel medyada yayımlanan hayvanların sürüklenmesi zehir ile öldürülme haberleri, hayvan severleri tepki göstermek için bir araya getiriyor. Diğer taraftan ise sokak
hayvanlarının insanlara saldırması sonucu verdikleri zararlar sokak hayvanlarına karşı olanların da sayısını artırıyor.

SOKAK HAYVANLARINA ÇÖZÜM GÖSTERENLER DE VAR

Kimi vatandaşlar sokak hayvanları için orta yol çözüm önerisi de sunuyor. Bu çözüm, süs köpekleri cinsinde insanlara saldırmayan sokak köpeklerinin rahatça dolaşması gösteriliyor. Sokak hayvanlarının kendilerine saldırmasından ve zarar görmekten endişe duyan vatandaşlar bu çözüm önerisine sıcak bakıyorlar. Kendileri yanı sıra hayvan severleri memnun edeceğini de düşünüyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23