banner47

Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Şehit son yolculuğuna uğurlandı
banner3

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı’nda şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş'ın cenaze törenine katılarak, son görevini yerine getirdi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Irak’ta şehit olan Kayserili Muharebe Üsteğmen Ömer Delibaş’ın Türk Bayrağı’na sarılı naaşını, Erkilet askeri havaalanında karşıladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terörü önleme faaliyeti kapsamında Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı’nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Muharebe Üsteğmen Delibaş’ın naaşının karşılama töreninde, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, şehit Delibaş’ın ailesi, yakınları ve askeri erkân da yer aldı. Şehidin naaşı Başkan Büyükkılıç'ın da katıldığı karşılamanın ardından helallik almak için baba evine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından Kocasinan nüfusuna kayıtlı Şehit Üsteğmen Ömer Delibaş için, Kalemkırdı Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenaze törenine şehit ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik istenen Şehit Üsteğmen Ömer Delibaş, tekbirlerle ve dualarla omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Bir süre kortej eşliğinde taşınan şehidin naaşı, Kayseri Garnizon Komutanlığı Kartal Hava Şehitliği’ne getirildi. Şehit Delibaş’ın cenazesi burada dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazının ardından Başkan Büyükkılıç, şehidin ailesine baş sağlığı dileyerek, taziyelerini iletti. Başkan Büyükkılıç “Şehidimiz Üsteğmen Ömer Delibaş’ı Kalemkırdı Camisi’nde kıldığımız cenaze namazının ardından Hava Şehitliği’nde defnederek Hakk’a uğurladık. Rabbim şehidimizin mekânını cennet eylesin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23