banner47

Niğde Ücretsiz Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi

Niğde Ücretsiz Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi
banner3

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan Diyabet Okulu ilk mezunlarını verdi. Her ay düzenlenecek olan program kapsamında bu ay 14 kişi eğitim gördü. Diyabet Okulunda bireylere diyabet tedavilerini yönetebilme becerisi kazandırmak amaçlanıyor. İsteyen her vatandaş hastanenin ikinci katında bulunan diyabet birimine başvuru yaparak ücretsiz eğitim alabiliyor. Eğitim hastanede bulunan uzmanlarca bir günde tamamlanıyor.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı" kapsamında Niğde'de "Diyabet Okulu’’ açıldı.

Diyabet Okulu’nda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dahiliye Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kader Zeybek Aydoğan, Dahiliye Uzmanı Dr. Fatma Gür Hatip, Endokrin Uzmanı Dr. Çağatay Emir Önder, Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız, Psikolog Ayşegül Özten, Fizyoterapist Murat Çevik ve Diyabet Hemşiresi Funda Ünal tarafından; Diyabette Genel Bilgiler ve Tedavi/Fiziksel Aktivite ve Egzersiz, Tıbbi Beslenme Tedavisi ve İnsülin Uygulama ile ilgili pratik bilgiler ve Ayak Bakımı konularında bilgi verildi. Eğitim sunumlarının ardından soru-cevap şeklinde devam eden eğitimin sonunda NÖHÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya ve hastane yönetimi tarafından katılımcılarına diplomaları verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan NÖHÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya; "Bakanlığımızın uygulamaya başlattığı ve hastanemizde de alanında uzman personel tarafından verilen eğitimden hastalarımız ücretsiz faydalanmaktadırlar. Diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanında günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay ve sağlıklı bir yaşam sağlamak amacıyla yenilenen diyabet polikliniğimiz içinde diyabet okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hastanemizin poliklinik 2 kat diyabet birimine başvurmaları gerekmektedir. Eğitimi düzenleyen, planlayan emeği olan tüm personelimize teşekkür ederim" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28