banner47

Mumcu ve Okkan için Bursa Gemlik'te özel anma

Mumcu ve Okkan için Bursa Gemlik'te özel anma
banner3

Bursa'da Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile düzenlenen Gazeteci Uğur Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anma programı, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. BURSA (İGFA) - Gemlik'te düzenlenen gazeteci Uğur Mumcu ve şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı anma programına Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ve yürütme kurulu üyeleri, CHP Gemlik Gençlik Kolu Başkanı Ümit Balta ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Gemlikli katıldı.

Gençlik Meclisi üyesi Çağla Kurt'un sunuculuğunu gerçekleştirdiği programda ilk olarak kürsüye gelen Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Gül, Mumcu ve Okkan’ın terör ve uyuşturucu şebekelerinin karşılarında olduğunu söyleyerek Gaffar Okkan’ın en büyük hayali ise Uğur Mumcu suikastini aydınlatmak olduğunu dile getirildi.

Gül’den sonra kürsüye gelen Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ise Mumcu ve Okkan’ın, Türkiye’nin bekası, varlığı, cumhuriyetin ilelebet yaşaması için şehit olduklarını söyledi. “Bayrağımızın dalgalandığı her yerde onlar yaşamaya devam ediyorlar" diyen Çetinkaya, "Mumcu’nun meslektaşı olmaktan mutluluk duyuyorum. Gazetecilik yaşamımda da kendime Mumcu’yu ışık olarak aldım. Mumcu da Okkan da karanlık odakları rahatsız ettikleri için hayatlarını yitirdiler. Ama onlar gibi insanlar ölmüyor ve bizlerle yaşamaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2022, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER