banner47

Muğla Marmaris halkı pazarını istiyor

Muğla Marmaris halkı pazarını istiyor
banner3

Muğla'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar giyim ve züccaciye pazarının yeniden açılmasını istiyor.MUĞLA (AjansCanka) -  Özellikle dövizin önlenemeyen yükselişiyle dibe vuran Türk ekonomisiyle sürekli artan tüketim fiyatları dar gelirli vatandaşları, oldukça zor günlerin eşiğine getirdi.

Marmaris’te önce sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan tamamı ev hanımından oluşan vatandaşlar bir araya gelerek Muğla’nın diğer ilçelerinde halen var olan ama ilçede 10 yıldan fazla süre önce dönemin yerel yönetimince kaldırılan, Halk Giyim ve Züccaciye Pazarı’nın yeniden kurulmasını istedi.

Marmaris’te Nehir’de Mola Restaurant’ta toplanan ev hanımları adına konuşan 82 yaşındaki emekli Meziyet Biro, günlük yaşamda, iç giyimden mutfak eşyalarına kadar fiyatların artık neredeyse anlık olarak arttığına dikkat çekti. Marmaris’te yaklaşık 12 -  13 yıl öncesine kadar gıda pazarının yanında çok güzel bir giyim pazarı olduğuna vurgu yapan Biro, "İç giyimden tutun iğneden ipliğe tüm giyim ve mutfak ihtiyaçlarımızı pazarımızdan hesaplı karşılayabiliyorduk. O zaman ki belediye başkanımız nedenini bilemedik ama giyim pazarını kapattı sadece gıda ürünleri satışına izin verdi. Son zamanlarda ülkece yaşadığımız durmak bilmeyen ani fiyat artışları, canımızdan bezdirdi. Artık bütçemiz zorunlu harcamalarımıza bile yetmez oldu. Normalde 5 - 10 TL olması gereken iç giyim ihtiyaçlarımızı bile 25 - 30 liraya almak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER