banner50
banner47

Mehmet Ersoy'dan Mardin mesaisi

Mehmet Ersoy'dan Mardin mesaisi
banner3

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. MARDİN (İGFA) - İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’u Mardin Valisi Mahmut Demirtaş karşıladı.  İkili Mazıdağı ilçesine giderek Kaymakam ve Belediye Başkan V. Mustafa Görmüş’ten brifing aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Vali Demirtaş, Derik ilçesi Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk Tepesi’nde Tandem Uçuş Festivali’ne katılarak Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezin'de eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin paraşüt uçuşu deneyimlerini izledi.

Festival alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersoy; "Artık güneydoğuda çok alışık olduğumuz bir manzara ile karşılaştık. Büyükşehir Belediyemizin açtığı kursta gençlerimizin burada fiili olarak tatbik ettikleri bir eğlenceye şahitlik ettik. Gerçekten Anadolumuzun her köşesinde gençlerimizin yapması gereken işleri yaptıklarını, bulunmaları gerektiği etkinlikte bulunmalarını görmekten çok büyük bir mutlulut duyuyoruz. İstediğimiz arzu ettiğimiz bu" diye konuştu.

 Bölgede huzur ve güven ortamının kalıcı hale geldiğini ifade eden Ersoy, "Türkiye'nin her bölgesinde insanlarımız neler yapıyor, nasıl yaşıyorsa burada da  aynı yaşantıları sürdürebilsinler, aynı etkinlikleri yapabilsinler. Dağlarımızda yaylalarımızda festivaller düzenlensin, hayvancılık yapılsın.Tarım yapılsın, üretim yapılsın, madenlerimiz işlensin. İnsanlarımız günlük hayatlarını rutinlerini olağan bir şekilde yaşayabilsinler. Bu coğrafyanın her köşesinde hiçbir anne ağlamadan, hiçbirimiz üzülmeden yolumuza devam edelim. Bugün geldiğimiz noktada hem sosyo ekonomik anlamda, hem kültürel ve turizm anlamında, hem sanayi tarım ve hayvancılık anlamında gerçekte bölge insanımızın huzur içinde olduğunu ve bu koşullardan duyduğu mutluluğu yerinde görmekten biz de keyif alıyoruz" dedi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş da; " 50 gencimize yamaç paraşütü eğitimi verdik. Bu uçmayı çok daha rahat bir şekilde Türkiye’nin her tarafında yapabilecek. Semalarını paraşütler ile renklendireceğiz. Ay Yıldızlı bayrağımız da bu sayede gene dalgalanacak" diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy ile Vali Demirtaş buradan Derik Belediyesi'ne geçerek, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır'dan brifing aldı. Mardin temasları sona eren içişleri Bakan Yardımcısı Ersoy kentten ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER