banner47

Manisa'nın Kırgızistanlı kardeşlerinden ziyaret

Manisa'nın Kırgızistanlı kardeşlerinden ziyaret
banner3

Kardeş şehir Kırgızistan'ın Oş (OSH) şehri Belediye Başkanı Almaz Mambetov ve Kırgızistan heyeti, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptıkları ziyaretin ardından Manisa’da inceleme gezisinde bulundu.MANİSA (İGFA) - Kırgızistan’ın Oş (OSH) şehri Belediye Başkanı Almaz Mambetov ve Kırgızistan heyeti, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuğu oldu.

İki kardeş şehir arasında işbirliği için yapılan protokole atılan imzalar sonrasında Kırgızistan heyeti, Manisa’da inceleme gezisinde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan’ın eşliğinde heyet ilk olarak Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu gezerek Çanakkale Savaşı hakkında bilgiler aldı.

Buradaki ziyaretinin ardından Kırgızistan heyeti Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan önderliğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nde incelemelerde bulundu, burada atıkların bertarafına yönelik yetkililerden bilgi aldı. Heyet daha sonra Türk Kızılayı Manisa Şubesi tarafından Kurşunluhan’da düzenlenen toplu sünnet törenine katılarak kültürel bir etkinliğe konuk oldu.

Kurşunluhan’daki töreni izleyen heyet daha sonra Manisa Ticaret Odası’na geçerek Başkan Mehmet Yılmaz’ın konuğu oldu.

Başkan Mehmet Yılmaz konuklarını toplantı odasına alarak burada Manisa Ticaret Odası çalışmaları ve Manisa hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Heyet ziyaretinin ikinci gününde ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikaları gezerek incelemelerde bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER