banner47

Manisa'da Sarıkamış Şehitleri anıldı

Manisa'da Sarıkamış Şehitleri anıldı
banner3

Tarihin en dramatik savaşlarından biri olan Sarıkamış Harekâtı Şehitleri, Manisa Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programla anıldı. Askerlerin Sarıkamış’ta verdiği mücadeleyi anlatan fotoğraf ve videoların da gösterildiği programda çetin kış koşullarında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen kahramanlar rahmetle anıldı.

MANİSA(İGFA)- Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Sarıkamış Harekatı’nın 107'nci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Manisa Polisevi'nde gerçekleştirilen programa Manisa Valisi Yaşar Kardeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Mner Faruk Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, dernek üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

"GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE  YÖN VEREMEZ" Programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "1914 yılının 15 – 22 Aralık tarihleri arasında Kars’ı Ruslardan geri almak için Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin Mehmetçiğimizin 60 bini donarak şahadete yürümüştü. Bu acıyı hala yüreklerimizde hissediyoruz. Allahuekber Dağları’nda eksi 30 derecenin üzerinde donarak şehadete yürüyen Mehmetçikler, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını bizlere gösteren ölümsüz bir destanın yiğitleri olarak tarihteki yerlerini aldılar.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez” sözünden hareketle, ilimizde sayısız Tarihe Saygı Projesini hayata geçirdik. Manisa’mızda kurulan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneğimizin değerli Başkanı Öztürk Bey ve yönetiminin şehrimize, Sarıkamış Şehitleri Anıtı yapılması yönündeki talebine de bu bağlamda kayıtsız kalmadık. 2019 yılı Aralık ayındaki Büyükşehir Belediye Meclisimizde karar alarak, Manisa’mıza Sarıkamış Şehitleri Anıtı’nı kazandırdık" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23