banner50
banner47

Manisa'da bilime şenlikli açılış

Manisa'da bilime şenlikli açılış
banner3

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TÜBİTAK desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Manisa Bilim Şenliği’nin açılış törenine katıldı. MANİSA (İGFA) - TÜBİTAK desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sağladığı Manisa Bilim Şenliği açılış töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kent Parkı’nda gerçekleştirilen açılışa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, ZEKA Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, TÜBİTAK yetkilileri, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım ve Uğur Başkal, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. 

Manisa Bilim Şenliği’nin açılış programı Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Zafer Kalkınma Ajansı Veli Oğuz, açılış konuşmasında bilimin gelişmesi için bölgesel olarak verdikleri desteklerden bahsetti.
 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Şu an içinde bulunduğumuz açılışını gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Fuarı, geçmişi 12 yıla dayanan Türkiye’de bilimle toplumun 7’den 77’ye bilimsel gerçeklerden toplumun haberdar olmasını sağlayan projelerden bir tanesidir. 4004-4005-4006-4007 en kapsayıcı olan da budur. Manisa tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Baktığınızda sadece TÜBİTAK’tan alınan bir destekle açılan bilimsel stantlarla çocuklarımıza bir takım bilimsel gerçeklerin aktarılmasından ziyade TÜBİTAK bilim toplum projelerinin en büyük temel çıktısı olan bilimle toplumu bir araya getirebilmek, toplumun tüm dinamiklerini ortak bir hedefte tek bir gaye üzerinde eyleme geçirebilmektir” dedi.

Rektör Ataç, konuşmasının sonunda Bilim Şenliği’ne destek veren tüm paydaşlara tek tek teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER