banner47

Malatya'da Usta Şagirt Kümbeti yenileniyor

Malatya'da Usta Şagirt Kümbeti yenileniyor
banner3

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrimizin önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesinde bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Usta Şagirt Kümbetinde çalışmalarını sürdürüyor.MALATYA (İGFA)- Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilerek Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon projeleri hazırlanan Usta Şagirt Kümbetinin peyzaj çalışmalarıyla birlikte restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Usta Şagirt Kümbetini ayağa kaldırmak için yapılan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’daki birçok tarihi eseri ayağa kaldırdıkları gibi Usta Şagirt Kümbetini de ayağa kaldıracaklarını ve çalışmaların önümüzdeki Mayıs ayı gibi tamamlanacağını söyledi.

Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesinde bulunan Usta Şagirt Kümbetinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Usta Şagirt Kümbetinin röleve, restorasyon projelerini tamamlamıştık ve kurul tarafından onaylarını aldık. Yaklaşık bir ay önce restorasyon çalışmalarına başladık. Peyzaj düzenlemeleri için gerekli olan duvarları yaptık. Şu anda kümbetin tamamlama sürecine başladık. Kümbetteki çalışmalar devam ediyor ve inşallah bahar aylarında çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23