banner47

Malatya'da Çevre Laboratuvarı’nın Türk Akreditasyon belgesi yenilendi

Malatya'da Çevre Laboratuvarı’nın Türk Akreditasyon belgesi yenilendi
banner3

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çevre Laboratuvarı’nın Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) onaylı akreditasyon sertifikası yenilendi. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Çevre Laboratuvarı’nı ziyaret ederek, çalışanları tebrik etti.MALATYA İGFA- Denetim süreci hakkında bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Su Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Habibe Özben, “TÜRKAK denetçileri 25- 26 Kasım 2021 tarihleri arasında 2 gün süren bir denetim gerçekleştirdiler. Denetimlerin ardından verilen raporların incelenmesi sonucunda Çevre Laboratuvarı’mızın akreditasyonunun yenilenmesi uygun görüldü. Bu denetimlerin ardından beş adet parametreyi daha kapsamımıza dahil ettik. Kapsam genişleterek yolumuza devam ediyoruz. Biz bir ekibiz, ekip ruhuyla çalışıyoruz” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük laboratuvarına sahip olduklarını belirterek, “Burada çok iyi anlaşan bir ekip var. Toprak analizlerini ücretsiz yaparken de bu ekip bize biz yapabiliriz, Yeter ki çiftçimize bir faydamız olsun demişlerdi. İş yükümüz azalsın diyen bir ekip değil, iş yükümüz artsın diyen bir ekip. Laboratuvarımızda, analiz işlemlerini yapabilmek için teknik altyapımız, cihazlarımız ve bu cihazları kullanabilme yeterliliğine sahip personellerimiz mevcut. Bu mevcut altyapımıza dâhil ettiğimiz Akreditasyon Belgemiz ile yapılan analizlerimiz dünya genelinde geçerli olacak. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

MASKİ Çevre Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı akreditasyon sertifikasının yenilenmesiyle birlikte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere diğer bölge illerinin tamamından gelen toprak, yaprak, su ve atıksu analizleri yapılabilecek. Akredite laboratuvardan verilen deney raporları ve sertifikalar dünya genelinde geçerli olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23