banner50
banner47

Kütahya'da Domaniç Belediyesi'nden GES açılışı

Kütahya'da Domaniç Belediyesi'nden GES açılışı
banner3

Kütahya Domaniç'te yerel yönetim, kalkınma ajansı desteğiyle birlikte 360 Kwh kapasiteli Güneş Enerji Santrali'nin açılışı yapıldı.KÜTAHYA (İGFA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde belediye tarafından inşa edilen 360 Kwh Güneş Enerji Santralinin (GES) açılışı, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, vatandaşlar ve davetlilerin katılımı ile yapıldı.

GES hakkında kısa bilgi veren Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, güneş enerjisinden elektrik üretmek için yapılan tesis 6 bin 624 metrekarelik alana kurulduğunu belirterek,  3 milyon 750 bin liraya mal olan tesisin ayda 360 Kwh elektrik üreteceğini söyledi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise, yenilenebilir enerji çeşitlerinin öneminin bir kez daha arttığına dikkat çekerek, Kütahya Belediyesinin de bu konuda gerçekleştirdiği projeden bahsetti.

Başkan Işık, Evliya Çelebi Güneş Enerji Santrali ile 500 KW enerji elde edildiğini söyledi. GES ile yeşil yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına önemli bir katkı sağladıklarını belirten Başkan Işık, "Belediyemiz ile Zafer Kalkınma Ajansı arasında imzalanan sözleşme gereği yaklaşık 3,8 Milyon TL olan Evliya Çelebi GES’in 1 milyon 200 TL’si ZEKA’dan hibe olarak alınmıştır. Şuan kullanımda olan Evliya Çelebi GES ile yenilenebilir enerji alanında ki vatandaşlarımıza verdiğimiz sözümüzü yerine getirdik” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER