banner47

Kocaeli'nde afet eğitimi verildi

Kocaeli'nde afet eğitimi verildi
banner3

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Tedbir-i Mekân Projesi" kapsamında Darıca Hüma Hatun Kampında, uzman kişi tarafından 65 yaş üstü kişiler özelinde işitme engelli bireylere yönelik deprem ve afet sonrası eğitim semineri gerçekleştirildi.KOCAELİ (İGFA)- Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, işitme engelli bireylere yönelik düzenlenen afet eğitiminde Büyükşehir Belediyesi Sismoloji Merkezi İnceleme ve Deprem Eğitim Merkezi uzmanları tarafından afet öncesi bina ve evlerde neler yapılmalı, afet sırasında hangi pozisyonlarda durulmalı ve afet sonrasında yapılması gerekenler gibi davranışlar anlatıldı. 

65 yaş üzeri bireylerin deprem felaketlerinde görebilecekleri zararı en aza indirmek için yapılan "Tedbir-i Mekan Projesi" kapsamında verilen eğitimlerde afet öncesi ve sonrası yönelik sunum şeklinde bilgilendirme yapıldı. İki çocuk izleyici, uzman gözetiminde depremde hayati öneme sahip çök-kapan-tutun hareketi yaptı. 

Sismoloji Merkezi İnceleme ve Deprem Eğitim Merkezi uzmanı tarafından verilen eğitimde bilgilendirici videolardaki sesler işitme engelli bireylere bir personel tarafından işaret dilinde tercüme edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER