banner47

Kocaeli İzmit'te bilinçli geri dönüşüm ekonomiye katkı sağladı

Kocaeli İzmit'te bilinçli geri dönüşüm ekonomiye katkı sağladı
banner3

Kocaeli'de geri dönüşüm farkındalığı noktasında İzmit’te yeni bir dönemi başlatan İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2021 yılında hayata geçirdiği geri dönüşüm çalışmaları ile çevre kirliliğinin önüne geçerek, ekonomiye katkı sağladı.KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşüm projeleri ve çevre çalışmalarıyla 2021 yılında da hem çevre kirliliğinin önüne geçti hem de ekonomiye katkı sağladı.

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, taşınması ve tekrar ekonomiye kazandırılması noktasında Türkiye’nin en önde gelen belediyelerinden olan İzmit Belediyesi, 2021 yılında da ambalaj atık toplama çalışmalarına devam etti. 100 adet ambalaj atık kafesi, 55 adet pet kafesi sayesinde 4.160 ton ambalaj atığı toplanarak ekonomiye kazandırıldı. Bu sayede yaklaşık 49.500 adet ağacın kesilmesi önlenerek ülkemizin milyonlarca lira tasarruf etmesi sağlandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde bulunan 165 adet cam kumbarasından 2021 yılında 1225 ton cam atığı topladı.

Elektronik eşyaların içinde çevre ve insan sağlığına zararlı birçok metal olduğu bilinciyle hareket edilerek 18 bin 500 kg e-atık toplandı. 285 noktaya konulan tekstil kumbaraları sayesinde 330 ton tekstil atığı toplandı. Yıl boyunca yaklaşık 3210 kg atık pilin doğaya karışması engellendi. Ekipler atık yağ çıkaran işyerleri, hane ve okullardan 10.600 litre bitkisel atık yağ topladı. Eylül ayında başlanan proje ile 25 eczaneye atık ilaç kutusu dağıtıldı ve 3 ayda 438 kg atık ilaç toplandı.

Bu arada diğer atıklarda olduğu gibi ömrünü tamamlayan lastiklerin çevre kirliliğine yol açmaması ve program dâhilinde toplanması amacıyla lastik işi yapan işyerlerini denetleyen ekipler, bu kapsamda 118 ton ömrünü tamamlamış lastik topladı.

Okullardan toplanan ambalaj atıklarının yine okullara malzeme desteği sunulmasıyla desteklendi.

Öte yandan atıklarını İzmit Belediyesi'ne teslim eden okullar hem ekonomiye hem de okul bütçesine katkı sağladı. Bu kapsamda 2021 yılında toplanan atıklar karşılığında 1605 paket A4 fotokopi kağıdı okullara teslim edildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER