banner47

Kocaeli'de serüvene Selahattin Yusuf katıldı

Kocaeli'de serüvene Selahattin Yusuf katıldı
banner3

Kocaeli'de Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Edebiyat Serüveni Söyleşi” programına Yazar Selahattin Yusuf konuk oldu.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın “Gençliğe Yatırım Yapan Geleceğe de Yatırım Yapar” vizyonuyla birçok alanda gençlik çalışmaları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, farklı disiplinlere ilgisi olan yetenekli lise öğrencilerini de gün yüzüne çıkartıyor.

Bu amaçla gençlik alanında sürekliliği olan birçok çalışmaya imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Gençlik Araştırmaları Birimi tarafından ilki düzenlenen “Edebiyat Serüveni Söyleşi” programına yazar Selahattin Yusuf konuk oldu. Yusuf, söyleşide yazarlık serüveni ve kısa süre önce çıkan üçüncü romanı “Eve Dönemezsin” üzerine konuştu.

Karamürsel Çıpalı Konak’taki programa katılan öğrenciler öncelikle yazar Selahattin Yusuf’un "Eve Dönemezsin"  kitabını okudu. Öğrenciler kitap hakkında düşüncelerini, kitaptaki dikkat çeken noktaları ve merak ettiği bütün ayrıntıları yazar Selahattin Yusuf’a sorma imkânı yakaladı.

Yusuf, kitaplarında sinematografik bir dil olduğuna ve bunun zihninin fotoğraf hafızasına dayandığına işaret ederek, “Ben bazı şeyleri fotoğrafla hatırlıyorum. Yani görsel hafıza olarak insanların yüzlerini hatırlarım ama isimlerini hatırlamam. Çocukluğumdan hatırladığım şeyleri de böyle bir video izler gibi hatırlıyorum. Doğrudan o görüntünün içindeyim" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER