banner47

Kocaeli'de 65 yaş üstüne güvenli ortam

Kocaeli'de 65 yaş üstüne güvenli ortam
banner3

Kocaeli'de 65 yaş ve üzeri bireylerin güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla Tedbir-i Mekân Projesini sürdürüyor.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş ve üzeri bireylerin âfetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak maksadıyla hayata geçirdiği Tedbir-i Mekân Projesinde çalışmalar devam ediyor. Yaşlıların evlerindeki eşyaları sabitleyerek güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje yüzleri güldürüyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyopsikososyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekânlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla Yaşlı Destek Programı (YADES) hazırlandı.

Yaşlı Destek Programının 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında başarıyla uygulanmasının ardından başlatılan YADES-2020 yılı proje çalışmaları kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tedbir-i Mekân projesi hazırlandı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin geniş alanda hissedilmesiyle 65 yaş ve üzeri bireylerde etkilerinin fazla olmasından yola çıkılarak hazırlanan Tedbir-i Mekân projesi ile yaşlı bireyleri yalnızlık, değersizlik ve ölüm korkusu hissinden uzaklaştırıp, fiziksel kayıp ve yaralanmalara karşı koruyarak, depreme karşı güvenle yaşadıklarını hissetmeleri ve olası deprem sonrasında hasarın en aza indirilmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER