banner47

Kayseri Yahyalı'dan sağlık atılımı

Kayseri Yahyalı'dan sağlık atılımı
banner3

Kayseri'nin Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yeni birimlerin açılışını yaptı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Tefrişatı Kayseri'nin Yahyalı Ticaret Odası tarafından yapılan Gebe Okulu ve tefrişatı hayırsever tarafından yaptırılan Palyatif Bakım Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Törene Başkan Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu, hastane personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; Develi, Bünyan, Yahyalı demeden sağlık hizmetlerinin homojen olarak dağıtılması konusunda gayretle çalışıldığını söylerken, "Gebe Okulumuzu ve Palyatif Bakım Merkezimizi dualarla açıyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Doğduğunuz yer ile ödeşmek kadar güzel bir şey yok. Yahyalı hayırseverleri ile bilinen bir ilçe. Evdeki malın kimseye faydası yok" diye konuştu.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli de insanları normal doğuma teşvik etmek istediklerini kaydederken, "Çünkü sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir doğumla başlar. Mikrobiyota dediğimiz yeni bir dünyamız var. Yeni keşfedilen Mikrobiyota'da normal doğum ile sezaryen arasında çok büyük farklar olduğu tespit edilmiş, sezaryen ile doğan bebeklerin ileri de daha fazla enfeksiyona maruz kaldıklarını biliyoruz. Kayseri kamu hastanelerinde primer sezaryen oranımız Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği yüzde 15 oranının altında" diye konuştu.

Açılışta Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu ’ya ve hayırsever Anakız Göksun’a teşekkür plaketi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23